Mobile menu

Avrupa Okullar'da Sona Giriliyor

img 484830 Haziran 2018 tarihinden bu yana Polonya’nın Krakow şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan 8. tur maçları ile devam edildi. Birçok kategoride madalyayı garantileyen sporcularımız yarın madalyanın rengini belirlemek için mücadele edecekler.

7 yaş genel kategoride bir haftadır hiçbir rakibine geçit vermeyen Eymen Eren Büyük bugünkü maçından da galibiyet ile ayrıldı ve şampiyona bitmeden açık ara şampiyonluğunu ilan etti. Kız kategorisinde ise 4 puan ile 3. sırada bulunan Vuslat Deniz Kolkızoğlu ile 3,5 puan ile 5. sırada Aslınur Berrin Aydın yarın karşı karşıya gelecekler. 9 yaş kategorisinde namağlup 7 puan ile 2. sırada bulunan Doruk Emir yarın şampiyonluk iddiası ile maça çıkacak. Kızlar kategorisinde ise 5,5 puan ile 4. sırada bulunan Roza Aslan derece şansını devam ettiriyor. 11 yaş genel kategoride bugünkü maçını kazanarak 6 puan ile 4. sıraya oturan Yankı Taşpınar derece şansını son maça taşımayı başardı.

13 yaş genel kategorisinde son iki maça ağırlığını koyup kazanmasını bilen Atakan Mert Biçer son tura girerken 2. sırada bulunuyor. Kızlar kategorisinde ise turnuvanın ikinci yarısında açılan Ceylin Tikveşli son tura girilirken 4. sıraya kadar yükselmeyi başardı. Her tur liderliğin el değiştirdiği 15 yaş genel kategorisinde ise 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Serhan Berat Özdemir son tura liderlik koltuğunda oturarak giriyor. Kızlar kategorisinde sporcularımız WCM Defne Sade ile Eylül Çelik zirvenin yarım puan gerisinde ikinciliği paylaşarak çifte madalya almaya oldukça yakın durumdalar. 17 yaş genel kategorisinde ise namağlup bir performans sergileyen CM Halit Kaan Kesgin ve Okan Özsakallıoğlu 5,5 puan ile üçüncü sırayı paylaşarak son tura giriyorlar.

Son turu yarın 10.30’da başlayacak şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Foto Galeri

img 4851

img 4848