Mobile menu

Polonya'da Son İki Tura Giriliyor

img 9409Polonya’da gerçekleştirilen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan 7. tur maçları ile devam edildi. Turnuvada bu tur ile son iki tura girilirken sporcularımızın her kategoride derece şansı devam ediyor.

7 yaş genel kategorisinde turnuva başından beri fırtına gibi esen Eymen Eren Büyük bu tur da maçını kazandı ve 8. tura girilirken tam puan ile zirvede bulunuyor. En yakın rakibine 2 puan fark atan sporcumuz son iki turda çok büyük bir mucize olmazsa 2 gün sonra altın madalyayı boynuna takacak. Yoluna namağlup bir şekilde devam eden 9 yaş genel kategorisinde yarışan Doruk Emir ise bugünkü maçından galibiyet ile ayrıldı ve 6 puan ile ikinci sıraya yerleşti.

Turnuvanın en çekişmeli geçen kategorisi olan 15 yaş genel kategorisinde yarışan Furkan Büke ile Serhan Berat Özdemir 5 puan ile liderliği başka iki sporcuyla paylaşıyorlar. 17 yaş kategorisinde yarışan Okan Özsakallıoğlu, bir başka sporcumuz CM Halit Kaan Kesgin ile berabere kalarak 5 puana ulaştı ve üçüncü sıraya yerleşti. Aynı kategoride yarışan Akın Özsakallıoğlu ile CM Halit Kaan Kesgin ise 4,5 puan ile derece şanslarını sürdürüyorlar. 13 yaş kızlar kategorisinde yarışan Bengi Hafızoğlu ise son 2 turda zirvede yar alan sporcular ile berabere kalarak 5 puana ulaştı ve son 2 tura üçüncü sırada giriyor.

8. turu yarın TSİ 16.30’da başlayacak şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Fotoğraflar: Fatma Koç

Canlı Yayın Turnuva Sayfası / Foto Galeri

img 9364

img 9352

img 9355

img 9402

img 9367

img 9409