Mobile menu

Polonya'da 6. Tur

img 9253Polonya’nın Krakow şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan 6. tur maçları ile devam edildi. Turnuvada yavaş yavaş zirve şekillenmeye başlarken 35 sporcunun yarıştığı kafilemizde 7 sporcumuz yollarına namağlup olarak devam ediyorlar.

Büyük bir gurur ile maçlarını takip ettiğimiz 7 yaş genel kategorisinde 1. masada oynayan Eymen Eren Büyük rakibi karşısında galip gelerek yoluna tam puan ile devam ederken 2. masada oynayan Arda Cankurt da maçını kazanmasını bildi ve 5 puan ile ikinci sırada devam ederek adeta zirveyi yabancılara kapattılar. 7 yaş kızlar kategorisinde yarışan Vuslat Deniz Kolkızoğlu ise bugünkü maçını kazanarak 4 puana ulaştı ve liderliği paylaşarak yoluna devam ediyor. 15 yaş kız kategorisinde yarışan sporcularımız WCM Defne Sade ile Eylül Çelik bugün karşılaştıkları maçtan beraberlik ile ayrıldılar ve liderinin yarım puan gerisinden zirve yarışlarını sürdürüyorlar.

 

9 yaş genel kategorisinde yarışan Doruk Emir 4 galibiyet ile başladığı turnuva performansını 2 beraberlik ile devam ettirdi ve son 3 tura üçüncü sırada giriyor. Aynı performansı 11 yaş genel kategorisinde sergileyen Yankı Taşpınar da üçüncü sırada yoluna devam ediyor. Oldukça çekişmeli geçen maçlara sahne olan 15 yaş genel kategorisinde yarışan Furkan Büke bugün aldığı beraberlik sonucu 4,5 puan ile üçüncü sıraya oturdu. 17 yaş genel kategoride ise 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan Okan Özsakallıoğlu 4,5 puan ile liderliği paylaşırken aynı kategoride yarışan CM Halit Kaan Kesgin ise 4 puan ile üçüncü sırada bulunuyor.

7. turu yarın TSİ 10.30’da başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz. 

Fotoğraflar: Fatma Koç

 

Canlı Yayın Turnuva Sayfası / Foto Galeri

img 9309

img 9253

img 9292

img 9319

img 9274