Mobile menu

Avrupa Okullar'da İlk Yarı Sona Erdi

ae401c89-7f54-487f-a852-86b06f76f38aPolonya’nın Krakow şehrinde gerçekleştirilen Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan 4. ve 5. tur maçları ile devam edildi. Şampiyonada oldukça başarılı bir performans sergileyen kafilemiz şampiyonanın ilk yarısı sonucunda da birçok kategoride liderliği elinde bulunduruyor.

7 yaş genel kategorisinde günün ilk tur maçlarını kazanarak 5. tura tam puanla girip birbirleri ile karşılaşan sporcularımız Eymen Eren Büyük – Arda Cankurt maçında iki taraf da oldukça güçlü oyun sergiledi, bizi çok gururlandıran bu güzel maçın sonucunda kazanan taraf ise Eymen Eren Büyük oldu. Bir başka 1. masayı kapattığımız kategori olan 11 yaş genel kategorisinde ise 5. tura tam puan ile girip birbirleri ile karşılaşan Yankı Taşpınar ile Şahin Ergin çekişmeli geçen maçın ardından beraberlik ile masadan ayrıldılar.

7 tur üzerinden oynanan 15 yaş kızlar kategorisinde 4. turda 1. masada oynadığı karşılaşmadan beraberlik ile ayrılan Eylül Çelik ve 2. masada oynadığı maçı çok güzel bir şekilde kazanan WCM Defne Sade 3 puana ulaşarak liderliği paylaşıyorlar. Sporcularımız 5. turda 1. masada karşı karşıya gelecekler. 9 yaş genel kategorisinde yarışan sporcumuz Doruk Emir 4 galibiyet ile başladığı turnuvanın 5. turundan beraberlik ile ayrıldı ve ilk yarıyı 2. sırada tamamladı. Bugün oynadığı 2 maçtan da beraberlik ile ayrılan Atakan Mert Biçer ise yarıştığı 13 yaş genel kategorisinde ikinci yarıya 2. sırada giriyor.

Şampiyonanın 6. turu, bir günlük aranın ardından Perşembe günü TSİ 16.30’da başlayacak.