Mobile menu

2018 Altibox Norveç Satranç’ı Caruana Kazandı!

loc00633İlk turda Carlsen’e karşı aldığı mağlubiyetin ardından uzun bir süre turnuvada birincilik için fazla iddiası yokmuş gibi gözüken Amerikalı satranççı, son iki turda iki lider Anand ve So karşısında elde ettiği üst üste galibiyetlerle +3’e ulaştı ve Carlsen’in de son üç partisinden sadece bir puan çıkarması neticesinde Stavanger’de tek başına birinci olmayı başardı. Adaylar Turnuvası ve Grenke’deki harika zaferlerine böylece Norveç’i de ekleyen Fabiano Caruana için 2018 rüya gibi bir yıl olmaya devam ediyor. 6 ELO kazanarak 2822’ye ulaşan Caruana böylece canlı listeye göre 2842 ELO’ya gerileyen Carlsen ile arasındaki puan farkını da Kasım’daki şampiyonluk maçı öncesi yirmiye indirmiş durumda.

Turnuvayı +1 ile noktalayan Carlsen, Anand ve Nakamura 2-4. sıraları paylaşırken So ve Aronyan yüzde 50’de kaldı. Mamedyarov -1 ile kötü bir performans ortaya koydu ancak -2 ile bitiren arkadaşı Karyakin ve eşlik eden Vachier-Lagrave için turnuva daha da büyük bir hayal kırıklığıyla noktalandı.

Takvime göz attığımızda satranç elitinin -Carlsen haricinde- 12 Haziran’da başlayacak “Your Next Move” (Türkçe: Sonraki hamlen) hızlı satranç/yıldırım turnuvası kapsamında Leuven’de buluşacağını görüyoruz. Eğlenceli geçmeye aday bu turnuvayı takip etmeyi kaçırmayın!

Resmi Site

(Fotoğraf turnuva sayfasından alınmıştır)