Mobile menu

Norveç’te Carlsen, Anand ve So Liderliği Paylaşıyor!

Vachier Lagrave-Anand partisi dışında nispeten sakin geçen yedinci tur sonunda Norveç Satranç’ta +1 skoruyla lider olan üç isim var: Magnus Carlsen, Carlsen’i bir önceki tur yenerek zirveye ortak olan Wesley So ve günün kazananı eski şampiyon Vishwanathan Anand. Ding Liren’in geçirdiği bisiklet kazası nedeniyle üçüncü turdan sonra turnuvadan çekilmesi nedeniyle her tur bir oyuncunun dinlendiğini ve bu yüzden Aronyan ve Mamedyarov’un bir oyunları kalırken diğer oyuncuların iki parti daha oynayacaklarını hatırlatalım.

Madras Kaplanı’nın taktik ustalığını konuşturarak eski dinamik oyun tarzından örnekler sunduğu günün oyunu Vachier Lagrave – Anand’ı mutlaka incelemenizi öneririz. 6 Haziran Çarşamba günü TSİ 17:30’da başlayacak sekizinci turun eşlendirmeleri şöyle:

Nakamura – Karyakin / Anand – Caruana / So – Vachier Lagrave / Carlsen – Mamedyarov

Özellikle evinde turnuvayı mutlaka kazanmak isteyen Magnus Carlsen’in So mağlubiyeti ve bu tur aldığı beraberlikten sonra kazanmak için her şeyi yapacağını söyleyebiliriz. So ve Anand da elbette liderlik yarışında öne geçme çabasında olacaklardır. Her ne olursa olsun en az üç eşleşmenin birincilik yarışı adına büyük öneme sahip olduğu turun heyecanlı geçeceğini söyleyebiliriz. Bakalım Norveç’te son tura kim avantajlı girmeyi başaracak?

Canlı Yayın - Resmi Site

(Fotoğraf turnuva sayfasından alınmıştır)