Mobile menu

Diyarbakır Kayapınar Belediyesi’nden 4 Bin Çocuğa Satranç Takımı!

34103341 10156436193044808 7404346300579184640 nTürkiye Satranç Federasyonu ve Diyarbakır'ın merkez Kayapınar Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen "Doğru Hamlede Buluşalım" projesi kapsamında öğrencilere 4 bin adet satranç takımı dağıtıldı.  

Diyarbakır Kayapınar’da İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın katılımı ile 4 bin Kayapınarlı çocuğa satranç takımı dağıtıldı. Kayapınar Belediyesine bağlı Şehit Polis Halit Gülser Spor kompleksinde düzenlenen satranç dağıtım törenine, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı, kurum müdürleri, öğretmenler ve çocuklar katıldı.

Törende konuşma yapan Balcı, belediye olarak eğitime çok büyük katkılar sağladıklarını söyledi. Yaklaşık 50 milyon lira değerinde eğitime katkıda bulunduklarını ve bu katkılarının sürdüğünü belirterek, “Şuan da 4 bin adet satranç takımını çocuklarımıza dağıtıyoruz. Amacımız, çocuklarla satrancın yaygınlaşmasını sağlamak, çocuklarımızın satranç öğrenmelerini desteklemektir. Çocuklarımız için harcanan maliyetin hiçbir önemi yok, onlara her şey feda olsun. Satranç dersi seçmeli ders olarak veriliyor, ilkokuldaki ve satranç dersini seçmeli ders olarak seçen çocuklarımıza dağıtacağız. Ayrıca öğrenmek isteyen ve öğrenme azmi taşıyan öğrencilerimize de dağıtacağız. İlk aşama da 4 bin adet dağıtıyoruz” dedi.

Satranç dağıtım töreninde Kayapınarlı öğrencilerin canlı satranç gösterisi ilgiyle izlendi. Balcı, konuşmalarının ardından törene katılan öğrencilere satranç takımlarını dağıttı.

İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkan Vekilimiz Dr. Ozan Balcı, konuşmalarının ardından, tören katılan öğrencilere satranç takımlarını dağıttı.