Mobile menu

Kütahya'da Şehitlerimizi Andık

img 70333Kütahya'da gerçekleşen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği’nde kıran kırana yarış devam ederken, bugün oynanan 5. tur karşılaşmalarının ardından Türkiye Satranç Federasyonu tarafından katılımcılara özel gezi de düzenlendi. Dumlupınar Şehitliği, Dumlupınar Zafer Anıtı ve Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı’na düzenlenen ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği gezide, Milli mücadelenin verildiği, Büyük Taarruzun kazanıldığı topraklar gezildi ve canlarını feda ederek ülkemizi düşman işgalinden kurtaran kahraman şehitlerimiz anıldı.

Okulların derece elde etmek son hamlelerini yaptığı ve heyecanın iyiden iyiye arttığı yarışmanın final turu öncesinde takımlarımızın duruma göz atarsak; Küçükler Kızlar’da Cevatpaşa Ortaokulu (Çanakkale), Küçükler Genel’de Sıdıka Çalışkan Ortaokulu (Denizli), Yıldızlar Kızlar’da Özel Kocatürk Ortaokulu (Manisa) ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu (Trabzon), Yıldızlar Genel’de Özel Kocatürk Ortaokulu (Manisa), Gençler Kızlar’da Bafra Fen Lisesi (Samsun), Türk Maarif Koleji (KKTC) ve Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul), Gençler Genel’de ise Beşiktaş Kabataş Erkek Lisesi (İstanbul)’nin zirvede yer alan takımlar olduğunu görüyoruz.

48 il ve KKTC’den 116 takım ve 593 sporcunun zirve yarışı yarın saat 10.00’da başlayacak final turunun ardından sona erecek.

Müthiş bir heyecana sahne olan final yarışında sosyal medya hesaplarınız üzerinden yapacağınız paylaşımları #SatrançFinalleri etiketi ile yapın ve sporcularımızın şampiyonluk heyecanına siz de ortak olun!

Tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası - Foto Galeri

 

img 6769

img 6838

img 6891

img 6952

img 6912

img 7040

img 7065

img 70333

img 7072