Mobile menu

Avrupa Kadınlar Bireysel’de IM Atalık İkinciliği Paylaşıyor!

round-02 0382018 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’na dokuzuncu turla devam edildi. Lider Gunina, Kulon’a kazandı ve en yakın takipçileri Stefanova ile Uşenina’nın berabere kalmasıyla birlikte son iki tura 1 puan gibi önemli bir farkla girmeyi başardı. Gunina’nın en yakın takipçilerinin arasında ise ülkemizden bir isim var: IM Ekaterina Atalık! Oyuncumuz baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmada kale finalinde Danielian’ın üstesinden gelmeyi başardı ve üst üste dördüncü galibiyetini alarak 7 puanla Gunina’nın hemen altında Uşenina, Stefanova ve Paehtz ile birlikte 2-5. sıraları paylaşıyor. Bu turda Stefanova’ya karşı beyaz taşlarla oynayacak oyuncumuza serisini sürdürmesi temennisiyle başarılar diliyoruz!

Diğer satranççılarımıza gelince, 4,5 puanlı WGM Öztürk, WGM Yıldız ve WFM Arda bu tur maalesef kaybettiler ve onuncu tura aynı puanla girecekler. Özellikle şampiyonayı bu tura kadar namağlup götüren WGM Öztürk’ün Polonyalı WGM Zawadzka karşısında kale finalinde gereksiz yere paniklemesi sonucu kaybettiği oyun üzücüydü. 3,5 puanlı Duru Okuyaz da günü kayıpla kapatırken, Ece Özbay, Sıla Çağlar ve Sude Hereklioğlu turdan galibiyetle ayrılan isimler oldular.

Şampiyonanın onuncu turu 18 Nisan Çarşamba günü TSİ 16.00’da (Canlı Yayın 16.15) oynanacak. Zirve mücadelesi veren IM Atalık başta olmak üzere oyuncularımıza başarılar!

 

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

Haber: Tarık Selbes

round-02 038

IM Ekaterina Atalık

betul slovakya

WGM Betül Cemre Yıldız

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 kadinustalar18 1

WFM Çağıl Irmak Arda

kadinustalar18 2

WFM Sude Hereklioğlu

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar