Mobile menu

Avrupa Kadınlar Bireysel’de Altıncı Tur

round-01 069Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’na altıncı tur ile devam edildi. İki lider Uşenina ve Gunina’nın karşılaşmasından beraberlik çıkınca Muziçuk, Dzagnidze ve Danielyan 5 puana yükselerek zirveye ortak oldular. Ancak daha oynanmamış beş tur var ve köprünün altından çok sular akacağı kesin!

Oyuncularımız günü üç galibiyet, üç mağlubiyet ve iki beraberlikle kapattı. 3 puanla tura giren oyuncularımızdan IM Atalık zeitnottaki büyük hataları saymazsak iyi bir oyun oynayarak WGM Eric’i mağlup ederken WGM Öztürk ise IM Gaponenko karşısında düştüğü kötü konuma ve hatta sonrasında kayıp bir finale rağmen berabere kalarak yenilmezlik serisini devam ettirmeyi başardı. 2433 ELO performansıyla WGM Öztürk altıncı tur itibariyle şampiyonadaki en iyi performansa sahip oyuncumuz.

Günün belki de en iyi sonucu WGM Yıldız-GM Jukova eşleşmesinden geldi. Eski Avrupa şampiyonu Natalya Jukova iyi bir pozisyon elde etmesine karşın oyunda birden fazla hamle kaçırınca kontrolü kaybetti ve son hatasıyla parti oyuncumuz için kazanç bir piyon finaliyle sonlandı. Güçlü bir oyuncu karşısında elde edilen diğer galibiyeti ise WFM Arda’ya aitti. Açılışta piyona karşılık kompansasyon elde eden WGM Michna, biraz fazla heyecanlanınca Çağıl Irmak Arda’nın savunma fikirlerini gözden kaçırdı ve WFM Arda net kale fazla kalınca terk etmek zorunda kaldı. Soğukkanlı bir savunma örneği gösteren WFM Arda’dan etkileyici bir kazanç!

Şampiyonanın 14 Nisan TSİ 16:00’da (Canlı Yayın 16:15) oynanacak yedinci turunda oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

Haber: Tarık Selbes

round-02 038

IM Ekaterina Atalık

betul slovakya

WGM Betül Cemre Yıldız

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 kadinustalar18 1

WFM Çağıl Irmak Arda

kadinustalar18 2

WFM Sude Hereklioğlu

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar