Mobile menu

Slovakya’da Dördüncü Tur Sonrası Nana Dzagnidze Lider

round-02 0422018 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’na dördüncü tur ile devam edildi. Tura tam puanla giren iki oyuncu arasındaki mücadelede Dzagnidze çift fil avantajını Cornette karşısında öğretici bir şekilde değerlendirerek zirvede tek başına kalmayı başardı. Dzagnidze’yi 3.5 puanlı Muzychuk, Gunina, Uşenina, Ziaziulkina, Ovod ve Shvayger takip ediyor.

Oyuncularımıza gelince, IM Atalık dördüncü turda Regina Pokorna karşısında anlamlı bir üstünlük elde edemedi ve berabereye razı olarak 2,5 puanla beşinci tura en yüksek puanla giren sporcumuz. Öte yandan kadın satrancının devlerine ilk üç tur geçit vermeyen WGM Öztürk, şampiyonanın kuşkusuz satranç tarihi açısından en önemli ve büyük oyuncusu GM Pia Cramling karşısında da beraberlik serisini bozmadı. 2486 ELO performansıyla oynayan ve yenilmezlik serisini sürdüren oyuncumuz beşinci turda nispeten zayıf bir oyuncu olan Naruna Chan ile oynayacak ve beraberlik serisini bir galibiyetle bozacak gibi görünüyor. Dördüncü turda Romen WFM Cosman’ı yenen WGM Betül Cemre Yıldız da 2 puanda olan başka bir isim. WGM Yıldız’ın bu tur rakibi ise yine Pia Cramling! Umarız İsveçli efsaneye bir puan kaybını da Betül Cemre Yıldız yaşatır.

WFM Sıla Çağlar ilk tur kaybından sonra üç beraberlikle 1,5 puanda yer alırken yarım puanlı WFM Ece Özbay dışındaki diğer oyuncularımız ise 1 puanla yarışmayı sürdürüyorlar. Umarız beşinci tur ve sonrasında elde edecekleri galibiyetlerle şampiyonada iyi performanslar göstermeyi başarırlar.

Şampiyonanın beşinci turu 12 Nisan Perşembe günü TSİ 16.00’da (Canlı Yayın: 16:15) başlayacak. Tüm oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

Haber: Tarık Selbes

round-02 038

IM Ekaterina Atalık

 

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 kadinustalar18 1

WFM Çağıl Irmak Arda

kadinustalar18 2

WFM Sude Hereklioğlu

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar