Mobile menu

Avrupa Kadınlar Bireysel’de Üçüncü Tur

75Slovakya’da satranççılar üçüncü turu geride bırakırken zirvede tam puanlı sadece iki isim kaldı: GM Dzagnidze ve IM Cornette. İki tarafa da gidip gelen heyecanlı oyunlara sahne olan şampiyonada dördüncü tura girerken en yüksek puanlı oyuncumuz ise IM Atalık. İlk turda aldığı mağlubiyetin ardından 2/2 yapan oyuncumuz böylece durumu toparlamış oldu ve şampiyonada üst sıraları zorlamaya hazır.

Şu ana kadar en yüksek performansla oynayan oyuncumuz ise kesinlikle 1.5 puanlı WGM Öztürk. GM Batsiashvili ve GM Stefanova’nın ardından yine ünlü bir oyuncu, WGM Olga Girya ile eşleşen oyuncumuz Rus yıldıza karşı da inatçı bir savunma ortaya koydu ve piyon eksik -objektif olarak kayıp- bir at finalinde beraberliği kopararak yenilmezlik serisini sürdürmeyi başardı. Oyuncumuzun dördüncü turdaki rakibi de en az öncekiler kadar zorlu: kadın satrancının efsane ismi GM Pia Cramling.

Yarım puanlı Ece Özbay haricinde diğer oyuncularımız dördüncü tura 1 puanla giriyorlar. Öztürk- Cramling, Atalık-Pokorna ve Pogonina-Arda günün bizim adımıza zorlu ve keyifli eşleşmeleri olarak görünüyor.

Şampiyonada dördüncü tur 11 Nisan Çarşamba TSİ 16.00’da (Canlı Yayın: 16.15) başlayacak. Bütün oyuncularımıza başarılar dileriz!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

(Fotoğraflar turnuva sayfasından alınmıştır)

Haber: Tarık Selbes

kadinustalar18 5

WGM Kübra Öztürk

 

 kadinustalar18 1

WFM Çağıl Irmak Arda

 

kadinustalar18 2

WFM Sude HereklioÄŸlu

 

kadinustalar18 3

WFM Duru Okuyaz

 

kadinustalar18 4

WFM Sıla Çağlar