Mobile menu

Dubai’de Son Tura Giriliyor

reykjavik18Dubai Açık’ta sekizinci tur tamamlandı ve Ganguly’nin bir puan farkla önde girdiği tur sonrası bir anda liderlik mücadelesi karıştı. Venezuelalı GM Iturrizaga, eşit konumda kontrolü kaybeden Ganguly’yi yenince Zubov’u yenen Sethuraman, Maghsoodloo’yu yenen Flores ve maalesef Emre Can’ı yenen Adly birinciliği paylaşır hale geldi.

Tabii eğer Emre Can Mısırlı GM Adly’yi yenseydi şimdi son tura birinciliği paylaşarak girecekti ancak açılıştan eşit hatta hafif üstün çıkmasına rağmen GM Can Adly’nin sekizinci yatayda kaleleri çiftleyerek atla birlikte tehlikeli bir mat atağı yaratmasına karşı yeterince önlem alamadı ve oyunu kaybederek 5,5 puanda kaldı. İlginç bir tesadüf olarak oyuncumuz son turda da Mısırlı bir büyükusta, Bassem Amin ile eşleşti. GM Can’a Afrika’nın 2700 ELO barajına ulaşmış ilk oyuncusu olması nedeniyle adını duyurmuş GM Amin karşısında başarılar diliyoruz!

Turnuvada mücadele eden diğer büyükustamız Mustafa Yılmaz ise Hintli FM Arjun ile berabere kaldı. Zeitnotta 40. Kh8!! hamlesini iki tarafın da gözden kaçırmasıyla Hintli oyuncu ansızın elde ettiği fırsatı değerlendirememiş oldu ve oyun berabere sonuçlandı. Böylece 5 puana yükselen GM Yılmaz son turda IM Raghunandan ile oynayacak. Oyuncumuza başarılar!

Dubai’de son tur 10 Nisan Salı TSİ 16:30’da oynanacak.

Resmi Site / Sonuçlar / Canlı Yayın

Haber: Tarık Selbes