Mobile menu

Avrupa Kadınlar Bireysel'de İlk Tur Sona Erdi

collage2018 avrupa kadnlar satranc ampiyonasSlovakya’nın Vysoke Tatry kasabasında 7-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 2018 Avrupa Kadınlar Bireysel Satranç Şampiyonası’nda ilk tur tamamlandı.

İlk tur Sırp Velikic’e -belki de kazanma isteği yanlış tercih yapmasına sebep olduğu için- 29…Şf7? oynayarak kaybeden Ekaterina Atalık dışında reyting olarak kendilerinden yüksek rakiplerle eşleşen oyuncularımız genellikle kaybederken günün berabere kalan isimleri iki tecrübeli kadın büyükustamız Kübra Öztürk ve Betül Cemre Yıldız ile WFM Çağıl Irmak Arda oldu. Çağıl Irmak Arda tamamen eşit giden bir oyunda Shvayger’e kazanç şansı tanımazken WGM Öztürk kötü konuma düşmesine karşın Batsiashvili kazanç şansını değerlendiremeyince oyuncumuz rakibine başka fırsat tanımadı ve böylece siyah taşlarla şampiyonaya güzel bir başlangıç yapmış oldu.

WGM Yıldız-GM Khotenashvili partisi ise günün en heyecanlı eşleşmelerinden biriydi. Kazanç finalde WGM Yıldız’ın b ve c-piyonlarıyla aradığı karşı oyunu yeterince değerlendiremeyen ve 55. Kd8! hamlesini hesaplarında gözden kaçıran GM Khotenashvili birden kendini kayıp konumda buldu. Vezir çıkan oyuncumuz vezir kaleye karşı finalinde rakibinin hisar fikirleri ve zaman sıkışması nedeniyle üç hamle tekrarına izin verdi ve böylece berabereye razı olmak zorunda kaldı. Yine de oyunun gelişimi bütün olarak düşünüldüğünde bunun iyi bir sonuç olduğu söylenebilir.

Şampiyonanın ikinci turu 9 Nisan Pazartesi TSİ 16.00’da (canlı yayın saati 16:15) oynanacak.

Oyuncularımıza başarılar!

Resmi Site - Sonuçlar - Canlı Yayın

Haber: Tarık Selbes