Mobile menu

Dubai Açık’ta GM Can İkinciliği Paylaşıyor!

reykjavik18Dubai Açık’a bugün oynanan yedinci turla devam edildi. Lider Ganguly peş peşe galibiyetlerinin ardından bu turda da Krivoruçko’yu ters renkli fil ve vezirlerin olduğu bir finalde rakibinin dikkatsizliğinden yararlanarak çok güzel bir şekilde yenmeyi başardı ve son iki tura 6,5/7 gibi harika bir skorla en yakın rakiplerinin bir puan önünde giriyor.

Lideri takip eden 5,5 puanlı altı büyükusta arasında tanıdık bir isim de var: Emre Can. Bu turda İspanyol büyükusta Anton Guijarro’yu rakibinin 31. hamledeki taş kaybeden hatasını değerlendirerek yenen oyuncumuz böylece bitime iki tur kala zirve yarışının içinde yer almayı başardı. Tebrikler!

Diğer büyükustamız Mustafa Yılmaz ise bu turda IM Tahbaz karşısında çok iyi kazanç şansları elde etmesine karşın kale ve atların olduğu bir finalde atını yanlış e5 karesine koyunca rakibine piyon kırışma fırsatı tanıdı ve son kalan piyona atını feda eden IM Tahbaz kale ve at kaleye karşı oyunsonunu savunarak beraberliği kurtardı. Böylece oyuncumuz 4,5 puanda kaldı.

9 Nisan Pazartesi TSİ 16.30’da başlayacak sekizinci turun eşleşmeleri şöyle:

GM Adly – GM Can - FM Arjun – GM Yılmaz

Her iki oyuncumuza da başarılar!

Resmi Site / Sonuçlar / Canlı Yayın

Haber: Tarık Selbes