Mobile menu

Gören Eller’in İkinci Sınıfı İstanbul’da Açıldı

img 6074Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle, Türkiye Satranç Federasyonu ve Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde görme engelli çocuklara yönelik başlatılan “Gören Eller” projesinin ikinci satranç sınıfı Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu’nda açıldı.

“Gören Eller” projesi kapsamında ikinci sınıf, İstanbul’da Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu’nda törenle açıldı. Törene; İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür, TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Arda Kılıç, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdür Yardımcısı Simge Köktürk, Türkiye İş Bankası Zekeriyaköy Şube Müdürü ve bankanın yetkilileri, TSF İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, İl Temsilcisi Yardımcısı Talha Emre Akıncıoğlu, Veysel Vardal Görme Engelliler Ortaokulu Müdürü Müjdat Kalkan, ulusal satranç hakemlerinden Selda Serenli ve görme engelli sporcular Kerim-Selim Altınok kardeşler de eşlik etti.

Törende yaptığı konuşmada TSF’nin ana sponsoru İş Bankası’nın desteği ile her yeni projede başka bir hayata dokunduklarını söyleyen TSF Başkan Vekili Aşkın Keleş, şunları söyledi: “İlkini Ankara’da açtığımız ve binlerce görme engelli çocuğumuzu satranç sporu ile tanıştıracak ‘Gören Eller’ projesinin ikinci satranç sınıfını da bugün açma mutluluğunu yaşıyoruz. Özelikle okul öncesi eğitimden üniversiteye kadar öğrenciler arasında satranç sporunun yaygınlaşmasında, İş Bankası en büyük destekçimiz oldu. Satranç mücadeleyi ön plana çıkaran, sporcunun sabırlı, azimli, disiplinli olması gibi birçok kazanımı sağlayan özel bir spor dalı. Satrancın görme engelli çocuklarımızın da hayatlarını değiştireceğini, bu özel proje çok özel sporcularımızın Türkiye’yi ulusal ve uluslararası turnuvalarda temsil ederek, Türkiye’ye madalyalar ve kupalar kazandıracaklarına eminim. Satranç sporuna verdikleri destek için İş Bankası’na ve Milli Eğitim Bakanlığı’na tekrar teşekkürlerimi sunarım”

Törende konuşma yapan İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Serkan Gür ise şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün proje ortağı olduğu ve görme engelli öğrencilerimizin satrançla tanışmalarını, engellerini mat etmelerini, ve bu sporun kazanımlarından faydalanmalarını sağlayacak bu projenin hayata geçmesini sağlayan Türkiye Satranç Federasyonuna ve destekleyen Türkiye İş Bankası’na şükranlarımızı sunuyorum. Bu proje görme engelli okullarımızda hayat bulacak ve öğrencilerimizin bireysel gelişimleri, yetkinlikleri açısından önemli faydalar sağlayacak. Bu projenin öğrencilerimize uzun vadede çok önemli başarılar getireceğine eminim. Gören Eller projesine destek olmak için biz de elimizden geleni yapacağız.

Açılış töreni katılımcılarından Kerim-Selim Altınok kardeşler de görme engelli öğrencilere seslenerek, satranç oynamanın hayatlarında yarattığı farklardan bahsettiler ve satranç sporunda kendilerini yetiştirerek önemli başarılar elde etme temennilerini paylaştılar.

Açılış töreninin ardından Kerim-Selim Altınok kardeşler ve görme engelli öğrenciler enstrümanlar eşliğinde şarkılar söyleyerek keyifli bir etkinlik de gerçekleştirdiler.

img 6031

img 6036

img 6055

img 6048

img 6089

img 6074

img 6100

img 6037

img 6018

img 5208