Mobile menu

Avrupa Bireysel’de Lider Hovhannisyan

29468333 189497541778304 1999887496304918528 nBatum’da dördüncü günde liderlik koltuğuna Aleksandar Indjic’i Karpov’un Sicilya Savunması’nda beyaz taşlarla herkesi yendiği günleri hatırlatan kusursuz bir oyunla yenen Robert Hovhannisyan, tam puanlı diğer oyuncuların berabere kalmasıyla beşinci tura 4/4 puanla giren tek büyükusta. Onu 3.5 puanla aralarında Ivan Saric, Ernesto Inarkiev, Tamir Nabaty ve Gawain Jones’un da bulunduğu toplam 13 büyükusta takip ediyor.

Şampiyonanın dördüncü gününde oyuncularımız bazı sürpriz sonuçlara imza attılar. IM Kanmazalp geçen senenin Avrupa Şampiyonu Maksim Matlakov (2707) karşısında Benko Gambit oynadı ve bunun ne kadar isabetli olduğunu Rus satranççının daha açılışta kötü -neredeyse kayıp- konuma düşmesi gösterdi. Daha sonra IM Kanmazalp tam olarak şanslarını değerlendiremese de oyunu ters renkli filler ve vezirlerin olduğu güvenli bir finale götürerek şampiyonaya kötü bir başlangıç yapan Matlakov’un geri dönüş hayallerine büyük bir darbe vurmuş oldu.

İlk turda Deniz Özen ile berabere kalan İgor Kovalenko’nun talihsizliği bu tur da ülkemizden bir oyuncuya denk gelmesi oldu. Taş fedasından sonra 18-20. hamlerde sürekli şah şansı elde eden Kovalenko GM Fırat’a karşı ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyince oyuncumuz rakibini objektiflikten uzak bu seçiminden ötürü cezalandırmasını bildi ve Letonyalı büyükusta Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan oldu!

Şampiyonada beşinci turda güzel eşleşmeler bizleri bekliyor. 3 puanlı tek oyuncumuz GM Yılmaz Wojtaszek’e siyah taşlarla oynarken 2.5 puanlı GM Fırat ise Davit Jojua’ya karşı mücadele edecek. IM Kanmazalp (beyaz)’in rakibi ise ünlü büyükusta Motilev. Ancak Işık Can hepsinden daha şanslı çünkü bir satranç efsanesiyle, Aleksandr Beliyavski ile oynayacak!

Bütün oyuncularımıza beşinci turda başarılar!

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf turnuvanın resmi facebook sayfasından alınmıştır)