Mobile menu

Avrupa Bireysel Şampiyonası’nda Üçüncü Gün

29365684 189157275145664 875537230842560512 nBatum’da düzenlenen Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda üçüncü tur da geride kaldı. Dördüncü tura sadece 6 büyükusta tam puanla girmeyi başarırken İvançuk, Navara, Inarkiev, Dubov gibi favoriler de 2.5 puanla zirveyi takip ediyor.

Oyuncularımıza gelince günün en iyi sonucu FM Işık Can’dan geldi. 2005 doğumlu genç yeteneğimiz -14 yaş altı oyuncular arasında Avrupa’nın en yüksek reytingli oyuncusu olduğunu hatırlatalım- GM Ivanisevic’i Kırışmalı Ruy Lopez finalinde yenmeyi başardı. Tecrübeli bir büyükustayı bu finalde yenmek kolay değil -tabii varyantın dünyadaki en büyük uzmanı Dragan Solak değilseniz- ve FM Can bu yüzden büyük bir tebriği hak ediyor. Dördüncü tura 2 punla giren oyuncumuz yarın Gürcü GM Paichadze karşısında siyah taşlarla mücadele verecek.

2 puanla dördüncü tura giren diğer oyuncularımız günü beraberlikle kapatan GM Şanal ve GM Yılmaz. Dragan Solak, Karadağlı Djukic’e karşı Botvinnik formasyonunu denediği oyunu kaybedip 1.5 puanda kalırken ona bu puanda IM Kanmazalp, GM Fırat, GM Can, IM Soysal ve FM Özen eşlik ediyor.

 Dördüncü tür eşleşmeleri arasında en dikkat çekenleri Korobov – Şanal ve Matlakov – Kanmazalp olarak görünüyor. Özellikle oyuncularımızın ünlü rakiplere karşı oynayacağı bu partileri kaçırmamanız önerilir.

Bütün oyuncularımıza dördüncü turda başarılar!

Resmi Site - Canlı Yayın - Sonuçlar

Haber: FM Tarık Selbes

(Fotoğraf turnuvanın resmi facebook sayfasından alınmıştır)