Mobile menu

Berlin’de Caruana Liderliği Ele Geçirdi

caruana182018 Adaylar Turnuvası çok çekişmeli oyunlara sahne olmaya devam ediyor. Dördüncü tur da tıpkı önceki turlar gibi -özellikle de her iki tarafa da gidip gelen Kramnik-Caruana partisini ayrı bir yere koymak lazım- satrançseverlere büyük bir heyecan yaşattı.

Rus adayların kötü bir gün geçirdiği dördüncü turda Kramnik ve Karyakin, sırasıyla Caruana ve Aronyan’a kaybederken Grişuk ise çok da zor olmayan bir kazanç kaçırdığı partide Ding Liren ile berabere kaldı. Mamedyarov-So eşleşmesinde ise So’nun rahat bir beraberliğe imza attığını söyleyebiliriz. Günün oyunu Kramnik – Caruana ve turun diğer oyunlarına analizli olarak yazının sonundaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Dördüncü tur sonrası tabloya baktığımızda liderlik koltuğunda 3 puanla Caruana’yı görüyoruz. Onu 2.5 puanla Kramnik ve Mamedyarov takip ederken Ding Liren, Aronyan ve Grişuk 2, So ve Karyakin ise 1 puanda turnuvayı sürdürüyorlar. 15 Mart Perşembe günü TSİ 17.00’da oynanacak beşinci turda bu tablo nasıl değişecek hep beraber göreceğiz ancak günün eşleşmeleri şöyle:

Aronyan – Grişuk / Caruana – Karyakin / So – Kramnik / Ding Liren – Mamedyarov

Heyecanlı bir turun ardından yine görüşmek üzere!

Analizli Oyunlar

Haber: Tarık Selbes

 
Resmi Site - Chess24