Mobile menu

Reykjavik Açık’ta Beraberlik Günü

reykjavik18Reykjavik’te altıncı tur bizim adımıza son derece barışçıl noktalandı. Emre Can beyaz taşlarla Nodirbek Abdusattorov’a karşı bir üstünlük elde edemeyip berabere yaparken Lenderman-Yılmaz eşleşmesinde senaryo biraz farklıydı. Zira Mustafa Yılmaz aslında çift kale finalinde kazanç şansları elde etti ama kritik anda son derece doğal görünen 45…Şf7 yerine 45…Ka7! ile beyazın geçer piyonunu oyunda olduğunda bir sıra ileride, beşinci yatayda, durdurmaması Lenderman’ın hayata tutunmasını sağladı.

Böylece yedinci tura girerken Mustafa Yılmaz 5/6 puan ile zirveyi Rapport, Lenderman, Sarin, Lagarde ve Adhiban ile paylaşıyor. 4.5/6 puan ile 7-21. Sıraları paylaşan isimler arasında da Emre Can’ın yanı sıra Kamsky ve Eljanov gibi favorileri görüyoruz.

12 Mart Pazartesi TSİ 18.00’de başlayacak yedinci turda GM Yılmaz (beyaz) dünyanın sayılı genç yeteneklerinden Nihal Sarin ile karşılaşırken Emre Can (siyah) ise Süper Lig’den tanıdığımız kadın satrancının önemli isimlerinden IM Deimante Cornette (Daulyte) karşısında galibiyet arayacak. Her iki oyuncumuza da son üç tura girerken başarılar!

Canlı Yayın - Resmi Site

Haber: FM Tarık Selbes