Mobile menu

Kadınlar'da İlk Yarı Sona Erdi

img 543hh02018 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na bugün oynanan 4. ve 5. tur maçları ile devam edildi. Yavaş yavaş heyecanın artmaya başladığı şampiyonada bugün oynanan maçların ardından IM Ekaterina Atalık ve WGM Kübra Öztürk yollarına tam puan ile devam ediyorlar.
 
3. turda sürpriz bir galibiyete imza atan Simay Tanır 4. turda geçen senenin ikincisi Ebru Kaplan karşısında siyah taşlar ile galibiyete ulaşarak büyük bir başarıya daha imza attı. 
 

Turnuvanın 5. turunda ise zirve yarışında önemli bir yere sahip maçlar oynandı. 1. masada oynanan WFM Yulia Gökbulut – IM Ekaterina Atalık maçında kazanan IM Atalık olurken büyük bir mücadeleye sahne olan WGM Kübra Öztürk – WIM Çadır Nelli Aleksanyan karşılaşmasında ise kazanan taraf WGM Öztürk oldu. Böylelikle turnuvada 2 tam puanlı sporcu kalırken 6. turda oynanacak olan IM Ekaterina Atalık – WGM Kübra Öztürk maçı şampiyona için bir nevi erken final konumunda olacak. 

Şampiyonanın 6. turu IM Can Arduman'ın canlı yorum ve analizleri yarın saat 14.00’de başlayacak. 

Turnuva Sayfası - Canlı Yayın - Foto Galeri 

img 5353

IM Ekaterina Atalık

 

img 5291

WGM Kübra Öztürk

 

jck 3423

jck 3372

IM Can Arduman'ın sunumuyla gerçekleşen canlı yayın sırasında karşılaşmalara yönelik soru ve yorumlarınızı TSF Facebook sayfasından ilgili gönderinin altına, Twitter'da (@turkishchess) ise #Kadınlar2018 etiketini kullanarak bize yazabilirsiniz.