Mobile menu

Reykjavik Açık Başladı

reykjavik18Yaşamının son yıllarını şampiyonluk unvanını da kazandığı İzlanda’da geçiren eski şampiyon Bobby Fischer anısına düzenlenen Reykjavik Açık, dün oynanan ilk turla birlikte başladı. 6-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen turnuvaya Rapport, Eljanov, Kamsky, Adhiban gibi elit oyuncuların yanı sıra ülkemizden de iki güçlü isim katılıyor: GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can.

Başlangıç listesine göre 8-9. sıralarda olan sporcularımızın hedefi elbette turnuvayı dereceyle kapatmak. İlk turda 2200 civarı ELO’ya sahip oyuncularla karşılaşan ustalarımızın herhangi bir sürprize izin vermemesi bu açıdan kuşkusuz önemliydi ve oyuncularımız da -her ne kadar özellikle GM Can’ın rakibinin iyi bir mücadele ortaya koyduğunu söylemek gerekiyorsa da- bunu başarmasını bildi.

İkinci turda oyuncularımız 2400 ELO seviyesine yakın ve Amerika kıtasından gelen IM’lerle oynayacaklar. GM Mustafa Yılmaz, IM Thavandiran karşısında siyahken GM Emre Can da IM Kavutskiy’e karşı yine siyah taşlarla mücadele edecek. Zorlu geçmesini bekleyebileceğimiz -7 Mart Çarşamba TSİ 12.00’da başlayacak- ikinci turda oyuncularımıza başarılar!

Canlı Yayın - Resmi Site

Haber: FM Tarık Selbes