Mobile menu

Dünya Gençler'de Şampiyonlar GM Tari ve IM Abdulmalik

tarvisio13 Kasım 2017 tarihinden bu yana İtalya'nın Tarvisio şehrinde düzenlenen 2017 Dünya Gençler Şampiyonası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. 64 ülkeden 237 sporcunun yarıştığı bu 11 turluk büyük maratonda genel kategoride Süper Lig'den de tanıdığımız GM Aryan Tari 8,5 puan ile şampiyonluğunu ilan ederken kızlar kategorisinde de IM Zhansaya Abdulmalik 9,5 puan ile şampiyon olmayı başardı.

Genel kategoride ikinciliği ise 8,5 puan ile GM Manuel Petrosyan ve üçüncülüğü de gene 8,5 puan ile GM Chithambaram Vr. Aravindh elde ederken kızlar kategorisinde ise ikinciliği 8,5 puan ile WGM Anastasya Paramzina ve üçünlüğü de 9 puan ile FM Jennifer Yu elde ettiler.


Ülkemiz adına kızlar kategorisinde yarışan WFM Çağıl Irmak Arda ise son turda turnuvanın 4 numaralı seribaşı WGM Gunay Mammadzada karşısında galibiyet ilan ederek turnuvayı 6,5 puan ile 23. sırada tamamladı. Son dönemlerdeki yükselişini bu turnuvada da devam ettiren WFM Arda bu performansı ile aynı zamanda da +59,6 Elo puanını hanesine yazdırmış oldu. Genel kategoride ülkemizi temsil eden sporcularımızdan GM Vahap Şanal ise son dönemde oynadığı turnuvalardaki başarılı performansı ne yazık ki bu turnuvada gösteremedi ve turnuvayı 6 puan ile tamamladı. Genel kategorideki bir başka temsilcimiz Dinçer Taşdöğen ise turnuva boyunca gösterdiği başarılı performansı sonucunda turnuvayı 5 puan ile tamamladı ve +37,6 Elo puanı kazanarak FM unvanı yolunda önemli bir adım atmış oldu.

 

Chess Results