Mobile menu

Türkiye Şampiyonası Finale Yaklaşıyor! GM Yılmaz Zirvede!

img 26662017 Türkiye Satranç Şampiyonası'nda bugün oynanan maçlar ile birlikte 8 tur geride kaldı. Sürpriz sonuçların alındığı bu turdan sonra liderlik yarışını 6 puan ile GM Mustafa Yılmaz önde götürürken, FM Efe Mert Kılıç ile IM Oğulcan Kanmazalp 5,5 puan ile zirve yarışlarını sürdürüyorlar.

Günün en beklenen mücadelesi olan GM Mert Erdoğdu – GM Mustafa Yılmaz maçında GM Erdoğdu beyaz taşlar ile açılışta yaptığı piyon fedası ile insiyatifi eline alsa da iki taraf da maçı çok zorlamadan beraberlik ile masadan ayrıldılar. FM Yasin Sarı – IM Demre Kerigan mücadelesinde ise beyaz taşlar ile güzel bir oyun ortaya koyup avantajı elinde bulunduran FM Sarı bu avantajını iyi değerlendiremedi ve yarım puan ile yetinmek zorunda kaldı. FM Deniz Özen – IM Oğulcan Kanmazalp maçında yavaş yavaş avantajı eline alan IM Kanmazalp sonrasında da oynadığı güzel oyun ile masadan galibiyet ile ayrılmayı başardı.

FM Orkhan Eminov – FM Efe Mert Kılıç maçında ise eşit giden maçta rakibinin bir anlık hatasını değerlendirmeyi başaran FM Kılıç böylece maçı kazanmayı başardı. IM Serkan Soysal – IM Ege Köksal maçında oyunortasında rakibinin hatalı savunması iyi değerlendiren IM Soysal maçı da kazanmasını bildi. Günün en dramatik maçı ise hiç kuşkusuz FM Ekin Barış Özenir – Ebru Kaplan maçı oldu. Beyaz taşlar ile oyunortasında üstün konuma geçen FM Özenir oyunsonunda yaptığı hatalı hamleler ile masadan puansız bir şekilde ayrıldı.

Artık yapılan hiçbir hatanın telafisi olmayan kritik turlara girilen şampiyona IM Can Arduman ve WGM Kübra Öztürk'ün canlı yorum ve analizleri ile yarın saat 15.00'de oynanacak olan 9. tur maçları ile devam edecek. Şampiyonada maçlara ilişkin soru sormak ya da yorumlarını paylaşmak isteyen satranç severler, #TR2017 etiketi ile Türkiye Satranç Federasyonu resmi  Twitter hesabına (@TurkishChess) tweet atarak ya da resmi Facebook sayfasında ilgili gönderinin altına yorum yazarak bu heyecana ortak olabilirler.

Turnuva Sayfası - Fotoğraf Galeri