Mobile menu

Emektarlarımız İtalya’da Yarışıyor

senior italya172017 Dünya Emektarlar Şampiyonası, 6-19 Kasım 2017 tarihleri arasında İtalya'nın Acqui Terme şehrinde gerçekleşiyor. 50 yaş üstü ve 65 yaş üstü kadın-erkek olmak üzere 4 farklı kategoride oynanan şampiyonada toplam 51 ülkeden 298 emektar sporcu hamle yapıyor.

GM Alexander Khalifman (50+), GM Evgeny Sveshnikov (65+), GM Eugenio Torre (65+) ve GM Nona Gaprindashvili (65+) gibi dünya satrancında önemli izler bırakan sporcuların da hamle yaptığı bu büyük şampiyonada ülkemiz adına ise 50 yaş erkek kategorisinde İbrahim Tofan ile Vedat Ali Çetinkaya, 65 yaş erkek kategorisinde Salih Muratoğlu ile Halis Altın, 50 yaş kadın kategorisinde ise WIM Nilüfer Çınar Çorlulu yarışıyor. Şampiyonanın ilk tur maçları sonunda emektar sporcularımız günü 2 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile kapattılar.

50 yaş erkek kategorisinde yarışan İbrahim Tofan ilk turda seribaşı olarak oynayan tek sporcumuz olarak rahat bir galibiyet elde etmeyi başardı. Aynı kategoride yarışan bir diğer sporcumuz Vedat Ali Çetinkaya ise IM Stephen Mannion (2294) karşısında galibiyete imza atarak turnuvaya güzel bir başlangıç yapmış oldu. 65 yaş erkek kategorisinde yarışan sporcularımız Salih Muratoğlu ve Halis Altın ise güçlü rakipleri karşısında ilk turdan puansız bir şekilde ayrıldılar. 50 yaş kadın kategorisinde yarışan WIM Nilüfer Çınar Çorlulu da turnuvanın 5 numaralı seribaşı GM Svetlana Mednikova (2128) karşısında puansız ayrılan sporcumuz oldu. WIM Çorlulu 2. turda ise 6 numaralı seribaşı WIM Annett Wagner-Michel (2128) ile karşılaşacak.

2. turu TSİ 16.30'da başlayacak turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Chess-Results

 

senior italya17