Mobile menu

Avrupa Takımlar’da Altıncı Tur

6c3160502438ba25e1b5b27be1164b90Avrupa'nın satrançta olmasa da genel anlamda iki devi Almanya ve İtalya ile oynadığımız günü genel kategoride Almanya karşısında aldığımız maç beraberliğiyle 1 puanla kapatabildik. Kadınlarda İtalya'ya 3-1 yenilirken turnuvayı zirvede veya zirveye çok yakın bitirmek için önemli bir şansı da kullanamadık.

Genel kategoride Almanya karşısında aslında işler istediğimiz gibi gitti. Nisipeanu karşısında Dragan'ın siyah taşlarla elde ettiği beraberlik çok önemliydi. Buna bir de GM Yılmaz'ın kuvvetli büyükusta Georg Meier karşısındaki birinci sınıf pozisyonel oyun performansı sonucunda elde ettiği galibiyeti de eklersek takımımızın ne kadar maç galibiyetine yakın olduğunu anlayabiliriz. Üstelik üçüncü masada GM Şanal da Vezir-Hint Savunması'nda tipik bir geri kalmış d-piyonu konumunda siyahın nasıl oynaması gerektiğini gösterircesine güzel bir oyunla Blübaum'a kazanç şansı vermedi ve berabere yapmayı başardı. Günün bizim adımıza trajedisi dördüncü masadaki Yılmazyerli-Svane eşleşmesiydi. Ters renkli fil ve vezirlerin olduğu bir finalde biraz dikkatsiz oynayan oyuncumuz karşısında Rasmus Svane gerçekten iyi bir oyun ortaya koydu ve bütün ufak fırsatları değerlendirerek avantajını büyütmeyi ve takımı için çok kritik bir galibiyete uzanmayı başardı. Yine de Almanya kuvvetli bir takım ve aldığımız bu beraberlik de hiç fena değil. Tebrikler! Yarın güçlü fakat yenebileceğimiz, Jobava liderliğindeki Gürcistan takımıyla oynayacağız. Oyuncularımıza başarılar!

Kadınlarda rakibimiz hemen hemen bize denk bir takım olan İtalya'ydı. Bu turnuvada takımımızda en iyi performansı gösteren isimler olan WGM Öztürk ve IM Atalık maalesef İtalyanlar karşısında iyi oyunlar ortaya koyamadı ve reyting olarak kendilerinden düşük rakiplerine kaybetti. Tabii bunda Olga Zimina'nın Ekaterina Atalık'ın Grünfeld seçimine hazırlıklı oluşu ve FM Di Benedetto'nun Kübra karşısında reytinginin çok üzerinde bir kuvvette oynadığı oyunun da hakkını teslim etmek lazım. İkinci ve dördüncü masalarda ise WGM Yıldız ve WIM Isgandarova beyaz taşlarla pek ilham verici oyunlar oynayamadılar ve beraberliğe razı oldular. Böylece maçı 3-1 kaybeden millilerimiz, bitime üç tur kala zirvede yer almak adına önemli bir şansı değerlendirememiş oldu. Yarınki rakibimiz Sebag'lı, Milliet'li, Skripchenko-Lautier'li kadrosuyla güçlü Fransa! Alınacak bir galibiyet bugünü telafi edebilir ancak maç puanı da kuşkusuz iyi bu maç için.

Turnuvanın yedinci turu 4 Kasım Cumartesi TSİ 16.00'da başlayacak.

Chess-Results / Şampiyona Sayfası 

Haber: FM Tarık Selbes 

Foto Galeri (Kafilemiz) Fotoğraflar: Fatma Koç