Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda İlk Tur Tamamlandı

img 6453Girit'te 28 Ekim-7 Kasım tarihleri arasında genel ve kadınlar olmak üzere iki kategoride düzenlenen 2017 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda ilk tur tamamlandı.

Genel kategoride turnuvaya 18. sırada başlayan Millilerimizin ilk tur rakibi Kosova takımıydı. Her ne kadar FM Makolli finalde dikkatli oyunuyla ikinci masada Emre Can'a galibiyet şansı tanımasa da Dragan Solak, Vahap Şanal ve Mert Yılmazyerli kazanarak skoru 3,5-0,5'a getirmeyi başardı. Bu kategoride günün en büyük sürprizi ise İtalya'dan geldi. Turnuva favorilerinden Azerbaycan'ı 2,5-1,5 yenmeyi başaran İtalyanlar böylece Azerilere hiç ummadıkları bir hezimet yaşattılar. Umarız İtalyanlar bu performanslarını ikinci turda Millilerimiz karşısında da tekrarlamaz!

Kadınlar kategorisinde ise 10 numaralı seri başı olan Millilerimiz İsviçre karşısında sürpriz yaşamadan 3-1 kazanmayı başardı. İlk iki masada beraberliklerin olduğu maçta son iki masada Kübra Öztürk ve Khayala Isgandarova rakiplerinin hatalarını değerlendirmesini bildi ve takımımıza galibiyeti getirdi. Millilerimizin yarın rakibi hafife alınmaması gereken, denk sayılabilecek Hollanda takımı. Oyuncularımıza bu zorlu eşleşmede başarılar!

Şampiyonanın ikinci turu yarın TSİ 15.00'te oynanacak.

Chess-Results / Şampiyona Sayfası

Haber: FM Tarık Selbes 

Fotoğraflar: Nastja Karlovich

img 6452

img 6424

img 6453

img 6454

GM Mustafa Yılmaz