Mobile menu

Avrupa Takımlar Şampiyonası Başlıyor

girit172017 Avrupa Takımlar Satranç Şampiyonası, 28 Ekim – 5 Kasım 2017 tarihleri arasında Girit, Yunanistan'da gerçekleşecek.

Şampiyonanın 138'i GM (Büyükusta) toplam 191 unvanlı sporcunun boy gösterdiği open kategorisinde 38 ülkeden 39 takım ve 194 sporcu yarışacak.

GM Levon Aronian, GM Shakhriyar Mamedyarov, GM Alexander Grischuk, GM Anish Giri, GM Teimour Radjabov ve GM Boris Gelfand gibi dünyaca ünlü usta sporcuların hamle yapacağı şampiyonada ülkemizi GM Michal Krasenkow antrenörlüğünde GM Mustafa Yılmaz, GM Dragan Solak, GM Emre Can, GM Vahap Şanal ve IM Mert Yılmazyerli'den oluşan A Milli Takımımız temsil edecek.

GM Anna Muzychuk ve GM Alexandra Kosteniuk'un da aralarında olduğu, 31 ülkeden 13'ü GM 138'i unvanlı 158 sporcunun yarışacağı kadınlar kategorisinde ise GM Adrian Mikhalchishin antrenörlüğünde IM Ekaterina Atalık, WGM Betül Cemre Yıldız Kadıoğlu, WGM Kübra Öztürk, WIM Khayala Isgandarova Batur ve WFM Çağıl Irmak Arda'dan oluşan A Milli Kadın Takımımız ülkemizi temsil edecek.

9 tur sürecek şampiyonada ilk tur 28 Ekim 2017 Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak.

Şampiyonada ülkemizi temsil edecek takım ve sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Chess-Results / Şampiyona Sayfası

girit17