Mobile menu

Çizme Yakup'a Çok Yakıştı!

 

IM Yakup Erturan ilk GM Normunu Aldı!!!!

Normlarını tamamladı, elosunu 2400'e yükseltti; ama ünvanının resmileşmesi için aylarca bekledi. Nihayet, birkaç hafta önce resmen uluslararası usta oldu. Akropolis'te ilk kez yeni ünvanıyla oynadı; ama kötü bir turnuva geçirdi.  İzmirli Uluslararası Usta Yakup Erturan moralini bozmadı ve İtalya'da bambaşka bir çehreye büründü.

23-31 Ağustos 2007 tarihleri arasında İtalya'nın Bergamo  şehri yakınlarındaki Bratto'da düzenlenen satranç festivali bugün sona eriyor. İtalya'daki turnuvada çok başarılı oldu ve bundan bir ay önce Atalık'tan beri GM normuna hasret Türkiye'ye bir ay içindeki dördüncü büyükusta normunu hediye etti. Yakup Erturan resmileşen sonuca göre 2601 performansla ilk büyükusta normunu almayı başardı. Son tur büyükusta Jaracz(2495) ile berabere kalarak turnuvayı 6 puanla tamamladı. Turnuvada da 9-20.dereceleri paylaştı.

Barış Esen ise 5,5 puan alarak yarışmayı tamamladı ve 21-37.dereceleri paylaştı. Turnuvada birinciliği büyükustalar Burmakin ve Cebalo 7 puanla paylaştı.

Turnuvaya ilişkin önceki haberleri okumak için devamına tıklayınız.

TEBRİKLER YAKUP!!

Turnuva Sayfası

 

Turnuvanın A Kategorisi'nde Türkiye'den Uluslararası ustalar Barış Esen ve Yakup Erturan yer aldı. Turnuvada en yüksek ratingli büyükusta Sergei Tiviakov idi. Daha önce İzmir Grand Prix Turnuvası'nı da kazanan ünlü büyükustanın yanı sıra Khenkin (2602), Epishin(2587), Burmakin (2581), geçen yılın birincisi Dervishi (2553) gibi isimlerin de dahil olduğu 15 büyükustanın yer aldığı turnuvada toplam 120 sporcu yer aldu.

Sekizinci turda, Yakup Erturan Arnavut büyükusta Erald Dervishi'yi yenerek 5,5 puana ulaştı. Barış Esen ise berabere kalarak sekizinci turun sonunda 5 puan toplamış oldu.  Erturan'ın sekizinci tur sonundaki performansı 2591. Turnuvada 6,5 puanlı Martinez lider durumda. Erturan son tur Jaracz(2496) ile karşılaşırken Esen ise Scalcione(2249) ile karşılaşacak.

Önceki Haberler

Dün oynanan ikinci turda IM Erturan, GM Khenkin ile berabere kaldı. İki sporcumuzun da iki tur sonunda 1,5 puanı bulunuyor.

Dördüncü turda  Barış Esen, turnuvanın en yüksek ratingli sporcusu olan Sergei Tiviakov ile eşleşti ve kaybetti. Akropolis'te 2594 performans gösteren Uluslararası ustamızın puanı 2,5. Yakup Erturan ise Büyükusta Alberto David ile berabere kalarak 3 puana ulaştı. İzmirli Uluslararası ustanın rakibi Akropolis'te de oynayan Ukraynalı Büyükusta Oleg Romanishin. Turnuvada Pawel Jaracz 4 puanla tek başına lider durumda.

Beşinci turda Büyükusta Romanishin ile berabere kalan Erturan altıncı turda kazanarak 4,5 puana ulaştı. Barış Esen de beşinci ve altıncı turlarda berabere yaparak turnuvayı 3,5 puanda sürdürüyor. Turnuvada, 5 puanlı Tiviakov, Epishin, Martinez ve Bruno birinciliği paylaşıyorlar. Yakup Erturan yedinci turda Büyükusta Burmakin ile karşılaşıyor.

Yedinci turda, Uluslararası Usta Yakup Erturan, Büyükusta Burmakin karşısında beraberliğe yaklaştığı mücadelede kaybetti ve 4,5 puanda kaldı. Diğer uluslararası ustamız Barış Esen de kazanarak 4,5 puana ulaştı. Erturan bugün Büyükusta Dervishi ve Esen ise Chkaidze karşısında galibiyet arayacaklar.