Mobile menu

Türkiye Satranç Şampiyonası Tekirdağ’da Gerçekleşecek!

tekisadg2017 2

2017 Türkiye Satranç Şampiyonası, 11-21 Kasım 2017 tarihleri arasında Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliği ile Süleymanpaşa'da gerçekleştirilecek.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından organize edilen ve her yıl Türkiye'nin en iyi satranç sporcularının yarıştığı Türkiye Satranç Şampiyonası, bu yıl Süleymanpaşa'da yapılacak.

Süleymanpaşa Belediyesinin destekleri ile hayata geçecek şampiyonanın işbirliği protokolü imzaları ise TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Belediye Başkan Vekili Volkan Berkay Çakır tarafından 28 Eylül 2017 tarihinde atıldı.

İmza töreninde konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanvekili Berkay Çakır "Belediye olarak satranca çok önem veriyoruz. Üç yıldır bu sporun gelişmesi ve gençlerimiz arasında yaygınlaşması için çaba harcıyoruz. Bu nedenle şunu açıkça söyleyebilirim ki, Türkiye Satranç Şampiyonası Süleymanpaşa'ya yakışır. Federasyonumuzla işbirliği içinde Türkiye Satranç Şampiyonası ile başlayarak çok daha fazla etkinliğe imza atacağımıza inanıyorum. Şehrimiz için hayırlı olsun," açıklamasında bulundu.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise, "Süleymanpaşa Belediyesi'nin satranca verdiği desteği takdirle ve ilgiyle takip ediyoruz. 3 yıldır Tekirdağ'da satranca çok önemli katkı sunuyorsunuz. Böylesi vizyon sahibi ve satrancın ülkemizdeki gelişimine katkı yapan bir paydaşla işbirliği içinde olduğumuz için çok mutluyuz. Güzel bir birlikteliğe imza attığımıza inanıyor ve Federasyonumuz adına Sayın Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın gıyabında, tüm Belediye yönetimine teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda daha nice farklı turnuva ve etkinlikte birlikte olmak dileğiyle Türkiye Satranç Şampiyonası'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İmza töreni Tulay ve Çakır’ın yanı sıra, Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, TSF Tekirdağ İl Temsilcisi Aylin Aydoğdu ve Süleymanpaşa Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür V. Hüseyin Güler’in katılımıyla gerçekleşti.

TSF heyeti Belediye'de gerçekleşen imza töreni öncesi Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hazan Kadir Kardaş ve Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret ederek şampiyona organizasyonu ile ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

 

tekisadg2017 1

tekisadg2017 1

tekisadg2017 2

Süleymanpaşa Belediyesi

 

tekisadg2017 4

tekisadg2017 2

Tekirdağ Valiliği

 

tekisadg2017 3

Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü