Mobile menu

Avrupa Yaş Gruplarında 5 Tur Geride Kaldı

img 7335Romanya'nın Köstence şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 5. tur maçları ile devam edildi. Bu tur maçları ile birlikte turnuvaya yarın verilecek olan bir günlük aranın ardından ertesi gün turnuva tüm hızıyla devam edecek.


Milli Takım antrenörlerimiz ile maçlarına tam gaz hazırlık yapan kafilemizde ilk 5 tur sonunda 5 sporcumuz yollarına namağlup bir şekilde devam ediyorlar. Erkeklerde 8 yaş kategorisinde yarışan Arda Çamlar bugünkü maçını kazanarak 3 maçlık galibiyet serisine ulaştı ve zirve yarışını 4 puan ile 1 puan geriden takip ediyor. 10 yaş kategorisinde yarışan CM Ömer Melih Sarıdağ bugünkü maçından beraberlik ile ayrıldı ve ilk yarıyı 4 puan ile tamamladı. 12 yaş kategorisindeki madalya umudumuz FM Işık Can ise son 3 maçının kazanarak madalya yarışına biraz geriden de olsa devam ediyor. 14 yaş kategorisinde yarışan sporcularımız FM Ekin Barış Özenir 3,5 puan, FM Alparslan Işık ve Tuna Onat Nalbant ise 3 puan ile yollarına devam ediyorlar. 16 yaş kategorisinde yarışan Asım Turan turnuva başından beri oynadığı güçlü rakipleri karşısında 3,5 puan toplayarak 2411 Elo performansı ile şimdiden +109,2 kazanmayı başardı. 18 yaş kategorisinde yarışan FM Volkan Sevgi ise üst masalarda devam ettiği mücadelesinde bu tur ilk yenilgisini alsa da ilk yarıyı 2468 Elo performansı ile tamamladı.
Kızlarda ise 8 yaş kategorisinde yarışan sporcularımız Ela Keskinler ve WCM Ezgi Selen Aslan 3 puan ile 6. tura giriyorlar. 10 yaş kategorisinde yarışan Hatice Aslı Muştu bu tur 1 numaralı seribaşı Magdalena Pawicka (1826) karşısında iyi konumda kalsa da masadan beraberlik ile ayrıldı ve turnuvaya 4 puan ile 5. sırada devam ediyor. 12 yaş kategorisi sporcularımız ise kuşkusuz kafilemizin en başarılı yaş grubu konumundalar. Bugünkü maçını kazanarak 4,5 puana ulaşan WCM Safiye Öykü İnce 2. sıraya oturmayı başardı. Sporcumuz 6. turda ise kategorisinin tek tam puanlı sporcusu Diana Lomaia (1753) ile karşılaşacak. Aynı kategorideki diğer sporcumuz WCM Işıl Can ise dün aldığı beraberliğin ardından bugünkü maçından da beraberlik ile ayrıldı ve 4 puana ulaştı. Sıralamada ise kendine 6. sırada yer bulan sporcumuz 6. turda Anastasiia Dubovyk (1785) ile karşı karşıya gelecek. 16 yaş kızlar kategorisinde yarışan sporcumuz WCM Ece Alkım Erece ise oynadığı güçlü rakipleri karşısında 3 puan topladı ve turnuvanın ilk yarısını +74,8 Elo kazancı ile bitirmeyi başardı.

Turnuvaya verilecek 1 günlük aranın ardından 6. turu Pazartesi günü 15.00'te başlayacak olan turnuvada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

FOTO GALERİ

Haber:  Mert Tırak - Fotoğraflar: Zeynep Kurtoğlu

 

img 7292

img 7227

img 7328

TSF Analiz Odası