Mobile menu

9. Hatay Açık Başladı

img 3809Hatay Büyükşehir Belediyesi 9. Uluslararası Satranç Turnuvası 7 Eylül Perşembe günü HBB HATMEK Salonunda açılış hamlesinin yapılmasının ardından başladı. 18 ilden yaklaşık 200 sporcunun katıldığı turnuvanın açılışında Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sultan Daban ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Mehmet Maden bulundular.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından TSF Yönetim Kurulu Üyesi Daban, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gulkız Tulay'ın selamlarını ileterek açılış konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasında Daban, Türkiye Satranç Federasyonu olarak ülkemizin tüm illerinde satranç çalışmaları yapıldığını, 7'den 70'e herkese ulaşılmaya çalışıldığını, illerde de bu gibi turnuvaların yapılmasının satranç sporuna da sporcuya da bir katkı sağladığını belirtti. Ayrıca Hatay'ın Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Cemil Şensöz'ün destekleriyle satrancın ulaşmadığı ilçe hatta köy kalmadığını da dile getirdi. Daban'ın ardından söz alan HBB Başkanlığı Genel Sekreteri Mehmet Madden ise, öncelikle HBB Başkanı Sayın Doç. Dr. Lütfü Savaş'ın tüm sporcuları ve onları destekleyen ailelerin sabır ve hoş görülerini tebrik ettiğini dile getirerek tüm sporculara başarılar diledi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm sporcuların Hatay ilinin mozaiğine renk kattıklarını; tarih, kültür, medeniyetler ve hoşgörü kentinin 9. Uluslararası Satranç Turnuvasına ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından turnuvanın ilk turu başladı. 9. Hatay Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 12 Eylül Salı gününe kadar devam edecek.

Turnuva Sayfası

 

img 3698

img 3804

img 3746

img 3809