Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Devam Ediyor

img 7271Romanya'nın Köstence şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 3. tur maçları ile devam edildi. Turnuvaya güzel bir başlangıç yapan kafilemiz bugünkü maçlarda ise toplamda 13 galibiyet, 13 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldılar.


Kızlarda 8 yaş kategorisinde yarışan Ela Keskinler oyun ortasında rakibinin yaptığı hatayı güzel bir şekilde değerlendirdi ve maçını kazanarak yoluna tam puan ile devam ediyor. İlk 2 maçını kazanan bir başka sporcumuz 10 yaş kategorisinde yarışan Hatice Aslı Muştu ise güçlü rakibi karşısında beraberlik ile maçı sonlandırdı ve üçüncü tur sonunda 2,5 puanın sahibi oluyor. 12 yaş kategorisinde ilk 2 maçını kazanıp bugünkü turda 1. masaya çıkmayı başaran WCM Işıl Can beyaz taşlar ile domine bir oyun ortaya koyarak masadan galibiyet ile ayrıldı ve dördüncü tura tam puan ile giriyor. Aynı kategoride yarışan bir başka sporcumuz WCM Safiye Öykü İnce de ilk 2 maçını kazandıktan sonra bugünkü maçını da beraberlik ile sonlandırdı ve zirve yarışını yarım puan geriden takip ediyor. 14 yaş kategorisinde yarışan Sida Saim ve 16 yaş kategorisinde yarışan Eda Çelik de bugünkü maçlarını kazanarak yollarına 2 puan ile devam ediyorlar.


Erkeklerde ise 8 yaş kategorisinde yarışan sporcularımız Arda Çamlar ve Efe Yalçınkaya dünkü mağlubiyetlerinin ardından bugünkü maçlarını kazanmasını bildiler ve 4. tura 2 puan ile giriyorlar. 10 yaş kategorisindeki madalya umudumuz CM Ömer Melih Sarıdağ dünkü galibiyetinin ardından bugünkü maçından beraberlik ile ayrıldı ve 4. tura 2,5 puan ile giriyor. 12 yaş kategorisinde dün şanssız bir mağlubiyet alan FM Işık Can ve Can Dolgun bugünkü maçlardan galibiyet ile ayrılarak madalya şanslarını devam ettiriyorlar. 14 yaş kategorisine 1 numaralı sırada başlayan FM Ekin Barış Özenir ve FM Alparslan Işık ise yollarına 2 puan ile devam ediyorlar. 16 yaş kategorisinde yarışan Asım Turan ilk turda aldığı mağlubiyet sonrası oynadığı 2 güçlü rakibini de yenmeyi başardı ve daha yolun başında +57,2 Elo kazancı ile 4. tura giriyor. 18 yaş kategorisinde dün çok güzel bir galibiyet alan FM Volkan Sevgi bugün de günü beraberlik ile sonuçlandırdı ve yoluna 2,5 puan ile devam ediyor.


Turnuvada ayrıca bugün Türk Hava Yolları Köstence Müdürü Güneş Tanay turu ziyaret edip sporcularımıza destek oldular. Kafile Başkanı Mustafa Eroğlu, Spor Uzmanı Zeynep Kurtoğlu, Psikolog Aytaç Ongun ve Milli Takım Antrenörlerimizden Gökhan Narman Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel'e ziyarette bulundular. 4. turu yarın 15.00'de başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

 

Sporcularımızeycc1eycc2eycc3eycc4

 

img 7278

Türk Hava Yolları Köstence Müdürü Güneş Tanay ile sporcularımız

img 7297

                                                                 Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ile Kafile Başkanı Mustafa Eroğlu