Mobile menu

Avrupa Yaş Grupları Başladı

kopya  img 7119

Romanya’nın Köstence şehrinde düzenlenen 2017 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası bugün oynanan ilk tur maçları ile başladı. 9 tur üzerinden oynanacak olan bu büyük şampiyona 14 Eylül tarihinde son bulacak. 49 ülkeden toplamda 1142 sporcunun yarıştığı turnuvada ülkemiz adına da 35 sporcu hamle yapacak.

Ülkemiz adına kızlarda 8 yaş kategorisinde Ela Keskinler ve WCM Ezgi Selen Aslan; 10 yaş kategorisinde WCM Gülcan Sena Kayış, Hatice Aslı Muştu, Elifnaz Akat ve Elif Çağıl Aslan; 12 yaş kategorisinde WCM Işıl Can, WCM Safiye Öykü İnce ve Elif Tuana Sedef; 14 yaş kategorisinde Sida Saim ve WCM İlayda Kaygısız; 16 yaş kategorisinde Eda Çelik, WFM Bengü Sena Ayan, WCM Poyraz Dursun ve WCM Ece Alkım Erece; 18 yaş kategorisinde ise Ece Türkkan ve Feyza Nur Bulgurcu yarışıyor.

Erkeklerde ise 8 yaş kategorisinde Arda Çamlar ve Efe Yalçınkaya; 10 yaş kategorisinde CM Ömer Melih Sarıdağ, Yaşar Efe Kayan ve Uğur Duygulu; 12 yaş kategorisinde FM Işık Can, Can Dolgun, Yusuf Batın Yağce, Samet Akbay ve Celal Yavuz Çağıl; 14 yaş kategorisinde FM Ekin Barış Özenir, FM Alparslan Işık ve Tuna Onat Nalbant; 16 yaş kategorisinde CM Hakkı Berat Dalgar ve Asım Turan; 18 yaş kategorisinde ise FM Volkan Sevgi, Ahmet Ata Çağlar ve Yağız Değirmenci ülkemiz adına hamle yapıyorlar.

Turnuvada ilk günü sporcularımız toplamda 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 mağlubiyet ile kapattılar. Özellikle 12 yaş kız kategorisinde yarışan 3 sporcumuz da turnuvaya galibiyet ile başlarken 6 numaralı seribaşı Viktoriia Kirchei (1943) ile oynayan Elif Tuana Sedef güçlü rakibi karşısında kazanmayı başararak turnuvaya güzel bir başlangıç yapmış oldu. Günün bir başka başarılı sonucu da 10 yaş erkek kategorisinden geldi. 1 numaralı seribaşı CM Bartosz Fiszer (2009) karşısında siyah taşlar ile oynayan Yaşar Efe Kayan maçı beraberlik ile sonlandırarak ilk turdan rakiplerine kendini göstermeyi başardı.

Turnuvada sporcularımıza ayrıca Kafile Başkanı Mustafa Eroğlu, Psikolog Aytaç Ongun, Spor Uzmanı Zeynep Kurtoğlu ile Milli Takım antrenörlerimizden GM Georg Mohr, IM Yakup Erturan, Onur Kınsız, FM Ata Seçer, Engin Yaşar Işık ve Gökhan Narman da eşlik ediyorlar. Turnuvanın ilk gününde ayrıca Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ile Türk Hava Yolları Köstence Müdürü Güneş Tanay kafilemizi ziyaret ettiler.

2. turu yarın 15.00’te başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Chess-Results

Şampiyona Sayfası

 

 

img 7104

img 7093

 Kafile Bilgilendirme Toplantısı

img 7091

                                   Köstence Başkonsolosu Uygar Mustafa Sertel ve Türk Hava Yolları Köstence Müdürü Güneş Tanay kafilemiz ile

 

img 7110

img 7125

 

img 7226