Mobile menu

Altın Kayısı’nın Şampiyonları Belli oldu

mlt 482911 ülkeden (Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Macaristan, Belarus, İran, Türkiye) 35'i unvanlı, 78'i yabancı toplam 466 sporcunun yarıştığı 5. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası, bugün gerçekleşen final turu karşılaşmalarının ardından tamamlandı. Sürpriz sonuçlara ve heyecan dolu karşılaşmalara sahne olan turnuvada derece elde eden sporcular, turnuvanın ödül töreninde kupa ve madalyalarına kavuştu.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ve Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü destekleri ile düzenlenen 5. Uluslararası Altın Kayısı Satranç Turnuvası 30 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

11 ülkeden (Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Moldova, Ukrayna, Macaristan, Belarus, İran, Türkiye) 35'i unvanlı, 78'i yabancı toplam 466 sporcunun yarıştığı turnuvanın;

A kategorisinde 1.GM Andrey Zhigalko 2. GM Yuri Solodovnichenko 3. IM Vladimir Hamitevici
B kategorisinde 1.Yusuf Evcim Ünal 2. Hayati Toksan 3. Muhammed Emin Aslan
14 yaş kategorisinde 1. Ahmet Eren Polat 2. Ali Aliyev 3. Uğur Can Genç
10 yaş kategorisinde 1. Ali Görkem Polat 2. Muhammed İhsan Atik 3. Veli Deniz Suna
8 yaş kategorisinde ise 1.Eren Güzel 2. Oghuz Abbarlı 3. Ekin Deniz Toprak oldu.

En iyi Türk sporcu, en iyi emektar sporcu, en iyi yerel sporcu, en iyi kadın sporcu, en iyi görme engelli sporcu kategorilerinin de ödüllendirildiği turnuva sonunda dereceye girenlere toplam 50 bin liralık ödül dağıtıldı.

Turnuvanın ödül töreni; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiye Satranç

img 0463Turnuvası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, TSF Malatya İl Temsilcisi Cemal Gürsel Toy, Daire Başkanları, sporcular ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Törende kısa bir konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa İmamoğlu, Malatya'da harika bir turnuva düzenlediklerini belirterek, desteklerinden dolayı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. İmamoğlu, "Bir haftadır burada Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle harika günler geçiriyoruz.

Bizlere güzel ortamı sağlayan Malatya Büyükşehir Belediyesine özellikle teşekkür ediyoruz. Turnuva sırasında birçok veli ve sporculardan son derece güzel görüş ve izlenimler aldık. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Seneye daha güzel bir turnuvayla yine burada olmayı diliyorum" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından, turnuvada dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi.

mlt 4660

mlt 4729

mlt 4678

mlt 4691

mlt 4701

mlt 4724

mlt 4769

mlt 4753

mlt 4788

mlt 4817

mlt 4829