Mobile menu

Çubuk Açık’ta Zirvenin Adı GM Benidze!

img 4936Türkiye Satranç Federasyonu tarafından Çubuk Belediyesinin destekleri ile 19-24 Ağustos 2017 tarihleri arasında düzenlenen Çubuk Belediyesi III. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası bugün gerçekleşen ödül töreni ile sona erdi.

Yaklaşık 2 bin katılımcının 6 gün boyunca Çubuk Belediyesi ev sahipliğinde ağırlandığı turnuvanın ödül töreni Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, TSF Başkanı Gülkız Tulay, Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet, Çubuk Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin, TSF Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu ve Ahmet Haznedaroğlu, Yükselen Koleji Kurucusu Mehmet Yüksel, Çubuk İlçe Başkanı Baki Demirbaş, Çubuk Spor Kulüp Başkanı Mustafa Akkaya, Ulubey Yurt Müdürü Hasan Yılmaz, Ankara İl Temsilcisi Engin Güleç, Çubuk İlçe Temsilcisi Veysel Kılıçarslan, Çubuk İlçe Temsilcisi Yardımcısı Celal Aydın, sporcular ve velilerin katılımları ile gerçekleşti.

Yükselen Koleji Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından TSF Çubuk ilçe temsilcisi Veysel Kılıçarslan ilk açılış konuşmasını yaparak, turnuvanın Çubuk'ta hayata geçmesini sağlayan başta TSF Başkanı Tulay ve Çubuk Belediye Başkanı Dr. Acehan olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

Üç yıldır Çubuk Belediyesinin destekleri ile organize ettikleri turnuvanın bu yıl da kalitesinden ve gücünden ödün vermeden büyük bir başarıyla hayata geçtiğini ifade eden TSF Başkanı Gülkız Tulay, dünya çapında gerçekleşen turnuvanın gerçekleşmesi ve başarıyla tamamlanması destek ve katkı sunan Çubuk Belediye Başkanlığına, Çubuk Kaymakamlığına, TSF il ve ilçe temsilciliklerine de teşekkür etti.

Tulay'ın ardından konuşmalarını yapan Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, "Satrancın gerçek bir beyin sporu olduğuna inanıyorum. İleriki yaşlarda beynimizi sağlıklı, diri, zinde ve taze tutmanın yolunun satranç sporuyla veya benzer beyin egzersizi yaptıran sporlarla uğraşmak olduğunu artık bilim dünyası da tamamıyla kabul etmiş durumda." dedi. Acehan, diğer sporlara olduğu gibi satranca da gerekli destekleri vermeye devam edeceklerini ve önümüzdeki yıl turnuvayı çok daha yüksek standartlarda gerçekleştireceklerini belirtti.

Açılış konuşmacılarından Çubuk Kaymakamı İbrahim Çenet ise böylesine önemli bir sportif organizasyonunu ilçelerinde düzenlemekten ve usta sporcuları ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti ve derece elde eden tüm sporcuları kutladı.

A, B, 14 Yaş ve altı, 10 yaş ve altı ve 8 yaş ve altı kategorileri olmak üzere toplam 5 kategoride 737 sporcunun yarıştığı turnuvada derece elde eden sporcuların ödülleri açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

9 tur süren yarış sonunda A kategorisinde 1. GM Davit Benidze 2. Davit Maghalashvili 3. Konstantine Shanava, B kategorisinde ise 1. Orkhan Hasanov 2. Tural Zeynalov 3. Eren Çınar Çoban oldu.

Tüm kategorilerde sıraalama >>> A kategorisi - B kategorisi - 14 Yaş ve altı kategorisi - 10 yaş ve altı kategorisi - 8 yaş ve altı kategorisi

FOTO GALERİ

cubukkpanis17

img 4865

img 4917

img 4907

img 4904

img 4909

img 4933

img 4936

img 4938