Mobile menu

Avrupa Genç Takımlar'da Finale Giriliyor!

img 6868Polonya'nın Iwonicz-Zdroj kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 6. tur maçları ile devam edildi. 

6 numaralı seribaşı Danimarka takımı ile karşılaşan erkek takımımız maça FM Ömer Faruk Özer, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Deniz Özen ve FM Tuna Tuncer kadrosu ile çıktı. 2. masada IM Martin Percivaldi (2407) ile karşılaşan FM Gökerkan, agresif bir oyun sergileyerek rakibine 2 taş feda etti ve sonucunda rakibini hızlı bir şekilde mat etmeyi başardı. 4. Masada oynayan FM Tuncer de açılışta avantajı eline geçirmeyi başardı ve sonrasında oynadığı güzel oyun ile masadan galibiyet ile ayrıldı. 1. masada oyunortasında kötü bir konumda kalan FM Özer, rakibinin yaptığı hataları iyi değerlendirdi ve konumu eşitlemeyi başardı. Sonrasında da teknik oyunuyla öne geçen sporcumuz maçı kazanmayı başardı. 3. masada ise oyunsonuna alet önde giren FM Özen, oyunsonunda da rakibine şans tanımayarak maçı kazanmasını bildi. Bu sonuçlar ile rakibini 4-0 mağlup eden takımımız son tura 8 puan ile 4. sırada giriyor. Takımımız son turda ise 1. masada 1 numaralı seribaşı Almanya takımı ile karşı karşıya gelecek.

Kız takımlarımızdan Türkiye 1 takımı bu tur Macaristan 2 takımı ile karşılaştı. 1. masada WFM Tamara Erseki (2119) ile karşılaşan WFM Çağıl Irmak Arda, açılışta rakibinin yaptığı hatayı iyi değerlendirip sadece 20 hamlede rakibini mağlup etmeyi başardı. 2. masada da kazanmaktan başka çaresi olmayan rakibini baskı altına alan WFM Sıla Çağlar, sonrasında da rakibinin hatalarını değerlendirip maçı kazanmayı başardı. Böylece rakibini 2-0 yenen takımımız son tura 6 puan ile giriyor. Takımımız yarın ise turnuvada istediğini elde edemeyen 3 numaralı seribaşı Almanya takımı ile karşılaşacak. Diğer kız takımımız olan Türkiye 2 takımı ise bu tur Slovenya 2 takımı ile karşılaştı. 1. masada WFM Monika Rozman (2147) ile karşılaşan WCM Sinem Çağla Gündoğan, kuvvetli rakibinin hatasız denebilecek oyunu sonucu maçı kaybetmekten kurtulamadı. 2. masada oynayan WCM Ece Özbay ise rakibinin sağlam oyunu sonucu masadan beraberlik ile ayrıldı ve takımımız rakibine 1,5-0,5 mağlup oldu. Böylece son tura 5 puan ile giren takımımız son turda Polonya 4 ile karşılaşacak.

Son turu yarın TSİ 12.00'de başlayacak olan şampiyonada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

Şampiyona Sayfası - Chess-Results - Foto Galeri (Kafilemiz)

Haber: Mert Tırak / Fotoğraflar: Fatma Koç

 

img 6868