Mobile menu

Polonya'da İlk Yarı Tamamlandı

img 6792

Polonya'nın Iwonicz-Zdroj kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Genç Takımlar Satranç Şampiyonası'na bugün oynanan 4. tur maçları ile devam edildi. Bu tur ile turnuvanın ilk yarısı sona ererken takımlarımız toplamda 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile günü kapattılar.

Turnuvanın 4 numaralı seribaşı Sırbistan takımı ile karşılaşan erkek takımımız maça FM Ömer Faruk Özer, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Tuna Tuncer ve FM Emre Emin Dedebaş kadrosu ile çıktı. 1. masada turnuvanın tek büyükustası GM Milan Zajic (2499) ile karşılaşan FM Özer açılışta erken bir beraberlik ile masadan ayrıldı. 3. masada oyunortasında avantajı rakibine kaptıran FM Tuncer sonrasında rakibinin hata yapmaması sonucu günü mağlubiyet ile kapattı. 4. masada ise siyah taşların dezavantajını hisseden FM Dedebaş, direnç gösterse de maçı kaybetmekten kurtulamadı. 2. masada ise tüm maç çok güzel bir oyun sergileyen ve üstün konuma geçmeyi başaran FM Gökerkan, oyunsonunda zaman sıkışmasının da etkisiyle yaptığı hatalar sonucu maçını keybetti ve takımımız güçlü rakibi karşısında 0,5-3,5 mağlubiyet ile günü kapattı. Takımımız yarın ise Slovakya 2 takımı ile karşı karşıya gelecek.

Kız takımlarımızda ise Türkiye 2 takımı Estonya ile karşı karşıya geldi. 1. masada WIM Mai Narva (2210) ile karşılaşan WCM Sinem Çağla Gündoğan, açılıştan 2 piyon geride çıktığı maçı sonrasında da kaybetmekten kurtulamadı. 2. masada ise rakibinin taşları değişip oyunu beraberliğe sürüklemesi sonucu pek bir şansı olmayan WCM Ece Özbay maçtan beraberlik ile ayrıldı ve takımımız güçlü rakibi karşısında 0,5-1,5 mağlup oldu. Takımımız yarın ise turnuvanı 1 numaralı seribaşı takımı Sırbistan 1 takımı ile karşılaşacak. Bir diğer kız takımımız Türkiye 1 takımı ise Macaristan 1 takımı ile karşılaştı. 1. masada açılışta kalite kazanmayı başaran WFM Çağıl Irmak Arda sonrasında da oynadığı güzel oyun sonucu maçını kazanmayı başardı. 2. masada oynayan WFM Sıla Çağlar ise zaman sıkışmasında karşılıklı şansların doğduğu mücadelede en sonunda masadan beraberlik ile ayrılmayı başardı ve böylece rakibimizi 1,5-0,5 mağlup etmiş olduk. Takımımız yarın ise Polonya 2 takımı ile karşılaşacak.

5. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak şampiyonada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

Şampiyona Sayfası - Chess-Results - Foto Galeri (Kafilemiz)

Haber: Mert Tırak / Fotoğraflar: Fatma Koç

 

img 6784