Mobile menu

Polonya'da 2. Tur

img 6689Polonya'nın Iwonicz-Zdroj kentinde düzenlenen 2017 Avrupa Genç Takımlar Şampiyonası'na bugün oynanan 2. tur maçları ile devam edildi. Büyük bir heyecan ile geçen maçlarda takımlarımız toplamda 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldılar.

Turnuvaya galibiyet ile başlayan erkek takımımız 2. turda bizimle kısmen eşit bir takım olan Çek Cumhuriyeti takımı ile karşılaştı. FM Ömer Faruk Özer, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Tuna Tuncer ve FM Emre Emin Dedebaş kadrosu ile çıkan takımımız maçtan 2-2 beraberlik ile ayrıldı. 1. Masada FM Jan Vykouk (2431) ile karşılaşan FM Özer, siyah taşların verdiği dezavantaj ile açılıştan pek parlak bir şekilde çıkamadı ve sonrasında rakibin güzel oyunu karşısında masadan mağlubiyet ile ayrıldı. 4. masada Matyas Zeman (2168) ile karşılaşan FM Dedebaş ise rakibine adeta şans tanımadan masadan galibiyet ile ayrılmayı başardı. 2. masada Josef Havelka (2338) ile karşılaşan FM Gökerkan ise rakibinin oyunortasında yaptığı hatayı iyi değerlendirerek takımımıza 1 puan kazandırmasını bildi. Böylece durum 2-1 olurken maçın kaderi 3. masada oynanan Daniel Kozusek – FM Tuna Tuncer maçına kalmıştı. Oyunsonuna kalite geri giren FM Tuncer konumu savunmaya çalışsa da kaybetmekten kurtulamadı. Böylece maçtan 2-2 beraberlik ile ayrılan takımımız toplamda 3 puana ulaşarak 3. sıraya yerleşti. Sporcularımız yarın bizden kısmen daha zayıf bir kadroya sahip olan İsrail takımı ile karşı karşıya gelecek.

Kız takımlarımızda ise ilk maçını kazanan Türkiye 1 takımımız 2 numaralı seribaşı Polonya ile karşılaştı. 2. masada Anna Kubicka (2226) ile karşılaşan WFM Sıla Çağlar açılışta rakibine avantajı kaptırdı. Sonrasında ise birkaç defa eline şans geçen sporcumuz zaman sıkışmasında fırsatları değerlendiremedi ve maçı kaybetti. 1. masada ise Oliwia Kiolbasa karşısında beyaz taşlar ile oynayan WFM Çağıl Irmak Arda piyon geri oyunsonuna girse de büyük bir direnç örneği gösterdi ve tam 111 hamle sonucunda maçtan yarım puan ile ayrılmayı başardı. Bu sonuçlar ile maçı 1,5 – 0,5 kaybeden Türkiye 1 takımı 3. turda 5 numaralı seribaşı Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Kızlar kategorisindeki diğer takımımız olan Türkiye 2 takımı ise Slovakya ile karşılaştı. 2. masada beyaz taşlar ile adeta rakibini domine ederek maça hükmeden WCM Ece Özbay şık bir galibiyete imza attı. 1. masada Anna Vrtiakova (1971) ile karşılaşan WCM Sinem Çağla Gündoğan ise açılıştan avantajlı bir şekilde çıkmayı başardı ve sonrasında güzel oyunuyla masadan galibiyet ile ayrıldı. Böylece rakibini 2-0 ile geçen takımımız 3. turda turnuvanın Polonya 5 takımı ile karşılaşacak.

3. turu yarın TSİ 16.00'da başlayacak şampiyonada yarışan takımlarımıza başarılar dileriz.

Şampiyona Sayfası - Chess-Results

Haber: Mert Tırak / Fotoğraflar: Fatma Koç

 

img 6699

WFM Sıla Çağlar ve WFM Çağıl Irmak Arda GM George Mohr ile birlikte

 

img 6665

img 6661

img 6662

img 6679

FM Deniz Özen ve FM Ömer Faruk Özer

 

img 6684

FM Tuna Tuncer

 

img 6695

FM Emre Emin Dedebaş

 

img 6691

FM Cem Kaan Gökerkan

 

img 6714

GM Adrian Mihalcishin genç Milli takımımız ile birlikte

 

 

img 6706

WCM Sinem Çağla Gündoğan ve WCM Ece Özbay

img 6704

img 6708

GM Adrian Mihalcishin ve GM George Mohr 

 

img 6689 

img 6720