Mobile menu

Keşan Açık’ta Yarış Başladı

dsc 7549Keşan Belediyesi'nin kültür etkinlikleri kapsamında Türkiye Satranç Federasyonu ile birlikte düzenlediği ve bölgedeki en önemli satranç organizasyonlarından biri olan "Keşan Belediyesi XV. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası", 13 Ağustos 2017 Pazar günü düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Törende konuşma yapan Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Keşan'da bulunmaktan ve burada şahit olduğu satranç sporuna gösterilen yoğun ilgiden büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Federasyon olarak satranç sporunu yaygınlaştırmak amacıyla birçok koldan çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Solakoğlu, Türk satrancı olarak dünya çapında sportif organizasyonlara imza attıklarını da açıkladı. Solakoğlu, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ve ekibine, sporcu ve ailelerine turnuvaya gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür etti ve çok daha büyük satranç turnuvalarında birlikte olma dileğini ileterek konuşmasını tamamladı.

Solakoğlu'nun ardından konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan ise turnuvaya katılan tüm sporculara "hoş geldiniz" diyerek konuşmasına başladı. Özcan konuşmasına şöyle devam etti: "Keşan Belediyesi XV. Uluslararası Satranç Turnuvası'nda beraberiz. Başkanlığım dönemimde satranç sporuna hem yer hem de değer vermeye çalıştım. Önemli günlerde bölgesel yarışmalar düzenledik. Keşan'dan katılan sporcularla ulusal ve uluslararası düzeydeki sporcuları kaynaştırıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen Türkiye Satranç Federasyonu temsilcilerimize ve Keşan Belediyesi çalışanlarına çok teşekkür ediyor, tüm sporculara canı gönülden başarılar diliyorum. Turnuvamız hayırlı olsun."

Konuşmaların ardından Solakoğlu ve Özcan tarafından yapılan sembolik olarak açılış hamleleri ile birlikte turnuvanın ilk turu başladı.

Keşan Belediyesi'nin bu yıl XV.'sini gerçekleştirdiği Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nda 166 sporcu mücadele ediyor. Türkiye, Kırgızistan, Yunanistan, Türkmenistan, Gürcistan, Azerbaycan, Bulgaristan, Rusya ve Özbekistan olmak üzere 9 farklı ülkeden sporcuların yarıştığı turnuvada 4 GM, 3 IM, 1 WIM ve 3 FM de yer alıyor. Keşan Belediyesi Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve 18 Ağustos 2017 Cuma gününe kadar devam edecek turnuva boyunca en önemli 10 masanın maçları canlı olarak izlenebilecek.

Turnuva Sayfası

dsc 7491

dsc 7494

dsc 7519

dsc 7541

dsc 7549

dsc 7556

dsc 7560

dsc 7566

dsc 7570