Bu yıl 25. kez düzenlenen ve 25. yılına ulaşarak Türk satranç tarihine adını yazdıran Troya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, 12 Ağustos 2017 Cumartesi günü düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi.
Törende konuşma yapan Turnuva Organizatörü Turgut Tunca, 25. yılını tamamlayan Troya Uluslararası Açık Satranç Turnuvası'nın katılımcı sporcular ile bir anlam kazandığını ifade ederek tüm sporculara ve velilere şükranlarını sundu.
Çeyrek yüzyıllık bir zaman diliminin bir turnuva için büyük önem taşıdığını belirten TSF Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu ise ilk başladığı yıllarda turnuvada yarıştığını ve burada bulunduğu zaman içinde farklı bir heyecan yaşadığını ifade etti. TSF olarak ülkemizde düzenlenen açık satranç turnuvalarının daha kaliteli bir biçimde hayata geçmesi ve uluslararası tanıtımı konusunda çalışma yaptıklarını açıklayan Solakoğlu, yıllardır başarıyla hayata geçen Troya Uluslararası Açık Satranç Turnuvasının 25. yılına ulaşmasında emeği geçen tüm satranç severleri tebrik etti. Solakoğlu, TSF Başkanı Gülkız Tulay'ın, turnuvaya 25 yıl boyunca destek sunan herkese selam, sevgi ve şükranlarını ilettiği mesajını da katılımcılarla paylaştı.
A Kategorisinde 84, B kategorisinde 384 olmak üzere toplam 468 sporcunun yarıştığı turnuvanın 9 turu sonunda; A kategorisinde birinci masada yarışan Elnur Aliyev karşısında kazanan geçtiğimiz yılın şampiyonu GM Boris Savchenko 8 puan topladı ve adını bir kez daha birinciliğe yazdırmayı başardı. Final turunda Askar Rzayev karşısında galip gelen Azeri GM Vugar Rasulav 7,5 puanla ikincilik kupasının sahibi olurken, Shahriyar Rahmanov'a karşı kazanan Gürcü GM Davit Benidze ise turnuvayı 7 puanla üçüncü sırada tamamladı.
B kategorisinde İbrahim Halil Yıldırım, final turunda Can Şar karşısında galip gelerek 8 puanla birincilik kupasının sahibi oldu. 8 puanlı diğer sporcu Şiar Algünerhan, Kutay Özkurt'a karşı kazanarak eşitlik bozma sonucunda ikinciliği elde etti. 7,5 puanlı sporculardan en yüksek eşitlik bozma puanına sahip olan Erdem İstekli ise son tur Barış Ertürk karşısında aldığı galibiyetle üçüncülüğün sahibi oldu.
Dereceye giren sporculara ödülleri Türkiye Satranç Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, TSF Teknik Kurul Üyesi Tayfun Haznedaroğlu, Turnuva Direktörü Turgut Tunca ve TSF Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar tarafından verildi.
Ödül töreninde, turnuvanın 25 yıl önce ilk kez düzenlenmesini sağlayan Sedat Sel, İrfan Erdem, Özkan Papatya ve Turgut Tunca'ya ve düzenlenen tüm turnuvalara katılmış olan Zaven Çiğdemoğlu'na anı plaketi verildi.