Mobile menu

Riga’dan Bir Unvan İki Norm ile Dönüyoruz

rigafinal17Letonya'nın Riga şehrinde düzenlenen 2017 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Son turda güçlü rakibi karşısında galibiyet elde ederek IM unvanına kavuşan ve GM normunu elde eden FM Cem Kaan Gökerkan'ın yanı sıra, WGM Kübra Öztürk IM Zhansaya Abdumalik karşısında berabere kalarak daha önce tamamladığı IM normlarına bir yenisini eklemeyi başardı.

Olağanüstü bir turnuva geçiren FM Cem Kaan Gökerkan son turda GM Erik Blomqvist (2525) karşısında siyah taşlar ile galibiyet elde ederek ilk GM normunu da almayı başardı. Sporcumuz bu sonuçlar ile 111. sırada başladığı turnuvayı 6,5 puan ile 12. sırada tamamlamayı başardı. Cem Kaan ayrıca turnuvayı +68,4 Elo kazancı ile kapatarak 2414 canlı ratinge ulaştı.

Turnuvanın bir başka başarılı ismi WGM Kübra Öztürk ise 8. turda IM Stefan Fruebing (2417) ve 9. turda IM Zhansaya Abdulmalik (2423) ile berabere kalarak turnuvayı 5,5 puan ile tamamlamayı başardı. Bu performansı ile turnuvadan +48,8 Elo kazanmayı başaran WGM Öztürk 2364 canlı ratinge ulaşarak IM unvanına emin adımlar ile ilerliyor.

Turnuvada yarışan diğer sporcularımız GM Vahap Şanal ve IM Cemil Can Ali Marandi 6; GM Muhammed Batuhan Daştan 5,5; FM Esat Bağlan ve FM Emre Emin Dedebaş 5; Uğur Doğa Yazıcı, CM Hakkı Berat Dalgar ve Can Dolgun 4; Yiğit Pektaş, Nedim Yapar ve Ebru Kaplan ise 3 puan ile turnuvanın sonuna geldiler.

Zirve mücadelesinde son tur maçından beraberlik ile ayrılan GM Vladimir Onischuk 7,5 puan ile turnuvayı şampiyon tamamlarken, IM Sergey Pavlov averaj farkı ile ikincilik kürsüsü ile yetinmek zorunda kaldı. İsrailli GM Tamir Nabaty ise 7 puanlı 7 kişi arasında en yüksek averaja sahip olarak turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

Final Sıralama

Haber: Mert Tırak

rigatoplu17