Mobile menu

Riga Açık Başladı

img 56712017 Riga Teknik Üniversitesi Açık Satranç Turnuvası, Letonya'nın Riga şehrinde 41 ülkeden 319 sporcunun bugün oynanan ilk tur maçlarında hamle yapması ile başladı. Bu sene 7.si düzenlenen bu büyük organizasyonda GM Krishnan Sasikiran (2688), GM Tamir Nabaty (2654) ve GM Alexei Shirov (2648) ile birlikte 42 büyükusta mücadele ediyor.

Turnuvada ülkemiz adına ise GM Vahap Şanal, GM M. Batuhan Daştan, IM Cemil Can Ali Marandi, FM Cem Kaan Gökerkan, FM Bahadır Özen, WGM Kübra Öztürk, FM Esat Bağlan, FM Emre Emin Dedebaş, Uğur Doğa Yazıcı, Yiğit Pektaş, CM Hakkı Berat Dağlar, Nedim Yapar, Arno Garabetyan, Can Dolgun ve Ebru Kaplan yarışıyorlar.

Turnuvanın ilk turundaki en büyük sürpriz 1. masada oynanan WFM Anastasia Travkina (2265) – Krishan Sasikiran (2688) mücadelesinden geldi. Siyah taşlar ile açılıştan eşit bir konumda çıkan turnuvanın 1 numaralı seribaşı başlayan sporcusu GM Sasikiran oyunun geri kalanında rakibini zorlasa da masadan beraberlik ile ayrılmak zorunda kaldı.

Turnuvada yarışan sporcularımız ise favori oldukları maçları kazanmayı başarırlarken genç sporcumuz Can Dolgun, IM Paulius Pultinevicius (2389) karşısında masadan galibiyet ile ayrılmayı başararak turnuvaya güzel bir başlangıç yaptı.

2. turu yarın TSİ 11.00'de başlayacak olan turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-Results 

img 5670

img 5671