Mobile menu

“Kale Gibi Gelecek- Satranç Eğitim Projesi” Başladı! Satranç Eğitim Kampı Çanakkale’den Start Aldı

img 7582Şehitlerimizin emaneti çocuklarımıza ve ailelerine yönelik düzenlenen "Kale Gibi Gelecek-Satranç Eğitim Projesi" bugün Çanakkale'de başladı!..

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından, PTT sponsorluğunda düzenlenen "Kale Gibi Gelecek – Satranç Eğitim Projesi" bugün Çanakkale'de başladı.

Ülkemizin dört bir yanından Çanakkale'ye ulaşan şehit yakınları, 13 Temmuz Perşembe günü havaalanında; TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, Milli Takım antrenörümüz Doğa Cihan Göksel, TSF Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar, Federasyon görevlilerimiz Zeynep Kurtoğlu ve Batuhan Erkan, Çanakkale satranç ailesi ve çok sayıda katılımcı tarafından büyük bir coşkuyla çiçeklerle ve Türk bayrakları ile karşılandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendinin 'fikir annesi' olduğu ve 5 Temmuz 2017 tarihinde Ankara Bilkent Otel'de Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımları ile açılışı yapılan "Kale Gibi Gelecek- Satranç Eğitim Projesi" 14 Temmuz Cuma günü gerçekleşen bilgilendirme toplantısı ile başladı.

Kamp programı bilgilendirme toplantısı; Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakamı Turan Yılmaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ersin Fırat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Dr. Firuz Erdil, Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, TSF Genel Sekreteri M. Sedat Fırat, Çanakkale İl Temsilcisi Yasemin Kaçar, Spor Uzmanı Zeynep Kurtoğlu'nun katılımları ile gerçekleşti ve bilgilendirme toplantısının ardından ders programı başladı.

Proje kapsamında yaklaşık 100 şehit yakınına 13-19 Temmuz 2017 tarihleri arasında Çanakkale Kolin Otel'de TSF'nin usta antrenörleri tarafından satranç eğitimi verilecek ve psikolog eşliğinde seminerler verilecek. 

Çanakkale'de yaklaşık bir hafta sürecek eğitim kampı çerçevesinde satranç eğitimlerinin yanı sıra sosyal etkinlikler de düzenlenecek. Çanakkale Şehitliği ziyaret edilecek, şehit çocukları ve ailelerine özel Çanakkale turu düzenlenecek. Çeşitli renkli etkinliklerle de desteklenecek proje ile gençlere spor, eğlenme, dinlenme ortamı sunulacak.

Şehit çocukları ile birlikte ailelerin de katıldığı projede, satranç eğitimi almak isteyen veliler de eğitime katılabilecek. İlk etabı 18 Temmuz'da gerçekleşecek ödül töreni ile tamamlanacak projede tüm katılımcılara TSF tarafından katılım belgesi ve madalya takdim edilecek.

Gençlerde satranç kültürünün oluşması, spor aracılığı ile birbirleriyle kaynaşması, arkadaşlık ve dostluk duygularının geliştirilmesi de hedeflenen eğitim kampının sonunda bir turnuva yapılarak, katılımcılara yarışma heyecanı da yaşatılacak. İki gün boyunca, 5 tur üzerinden, oynanacak turnuva sonunda ilk beş dereceyi elde eden gençlere madalya ve çeşitli hediyeler dağıtılacak. Daha sonra farklı şehirlerde farklı grupların katılımıyla devam ettirilecek proje ile yüzlerce şehit çocuğuna satranç öğretilmesi, aralarından satranç sporuna gönül verenlerin sporcu olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.

img 7523

img 7532

img 7545

img 7566

img 7582

img 9691

img 3732

img 9695

img 9697

img 3747

img 3749