Mobile menu

Cem Kaan Gökerkan'dan İkinci IM Normu!

dsc07228İSEM tarafından, MTS Logistics firmasının sponsorluğu ile organize edilen MTS Logistics GM – IM Satranç Turnuvaları Serisi-6, 13 Temmuz 2017 tarihinde oynanan onuncu tur karşılaşmalarının ardından sona erdi.

İzmirli genç sporcumuz FM Cem Kaan Gökerkan, son tur Kıbrıslı rakibi FM Hüseyin Can Ağdelen'i yenerek, 10'da 6 puan, 2455 rating performans ve +36 ELO ile kariyerindeki ikinci IM normunu almaya hak kazandı. Daha önce 2400 ELO'yu geçmiş bulunan ve Nisan 2016'da Karpos Open/Makedonya'da ilk normunu alan FM Gökerkan, IM unvanına erişebilmek için artık sadece son norma ihtiyaç duyuyor. Genç sporcumuzun yükselen grafiğini göz önünde bulundurunca, bu haberi çok kısa bir sürede alacağımıza eminiz.

 

Dokuzuncu turun ardından IM unvanını almayı kesinleştiren FM Deniz Özen ise, son tur rakibi IM Ufuk Sezen Arat ile berabere kalarak, 10'da 6 puan, 2455 rating performans ve +29 ELO ile kariyerindeki ilk IM normunu almaya hak kazandı.

Dokuzuncu turun ardından IM unvanını almayı kesinleştiren bir diğer sporcu Alihan Guseynov, son tur rakibi FM Emre Emin Dedebaş ile berabere kalarak, 10'da 5½ puan, 2453 rating performans ve +27 ELO ile kariyerindeki ilk IM normunu almaya hak kazandı.

Turnuvada elde edilen üç IM normunun yanı sıra, Türk sporcularımız toplamda +105 ELO puanı kazanmış oldular. Her açıdan oldukça verimli geçen turnuvanın sponsoru MTS Logistics firmasının değerli yöneticileri Sayın Refik Şekercioğlu ve Sayın Alev Kocabaş' a vermiş oldukları destek için bir kez daha teşekkür ederiz.

ChessBase Linki: http://live.chessbase.com/watch/MTS-Logistics-2017

Follow Chess Linki: http://live.followchess.com/#!mts-logistics-gm-im-2017

Chess-Results Linki: http://www.chess-results.com/tnr291099.aspx?lan=8&art=4&wi=821

 

Haber: www.isemsatranc.com

Fotoğraflar: Melih Çiçek