Mobile menu

IM Ali Marandi Paracin’de Zirvedeki Yerini Koruyor

dsc 0099Sırbıstan'ın Paracin kentinde düzenlenen 2017 Paracin Açık Satranç Turnuvası'na bugün oynanan 7. tur maçları ile devam edildi. 29 sporcunun ülkemiz adına hamle yaptığı turnuvadan ilk sevindirici haber 6. turda genç sporcumuz CM Ekin Barış Özenir'den geldi. Nis Açık'ta 109,2 Elo kazanmayı başaran sporcumuz bu turnuvaya da hızlı bir başlangıç yaptı. Güçlü rakipleri karşısında adeta mağlubiyeti unutan sporcumuz 6. turda da güçlü rakibi FM Pavle Dimic (2351) karşısında masadan beraberlik ile ayrılarak 2300 Elo barajını aşmayı başardı ve FM unvanını almaya hak kazandı. Sporcumuzu tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Turnuvada yavaş yavaş son turlara girilirken liderlik mücadelesi de çekişmeli maçlara sahne olmaya başladı. Rakiplerine geçit vermeyen başarılı sporcumuz IM Cemil Can Ali Marandi, 7. turda IM Martin Petrov (2417) karşısında masadan galibiyet ile ayrıldı ve 8. tura 6 puan ile liderliği elden bırakmadan giriyor. Sporcumuz 8. turda turnuvanın diğer 6 puanlı sporcusu IM Daniel Howard Fernandez (2485) ile karşılaşacak. IM Ali Marandi ayrıca bu performansı ile son GM normunu alıp GM unvanına kavuşmaya çok yaklaştı ancak sporcumuzun son turda GM unvanlı bir sporcu ile oynayıp rakibinden puan alması gerekiyor.

Turnuvada zirve mücadelesi veren bir başka sporcumuz GM Suat Atalık ise 1. masada GM Borko Lajthajm (2434) ile berabere kalarak 5,5 puana ulaştı ve 8. tura 4. sırada giriyor. Sporcumuz 8. turda ise IM Dejan Nestorovic (2358) ile karşılaşacak. Son dönemlerde yükselişini sürdüren yıldız sporcumuz GM Vahap Şanal ise üst üste aldığı 2 mağlubiyet sonrası 2 maçını da kazanmayı başararak 5 puana ulaştı ve 8. turda ise IM Lazar Nestorovic (2371) ile karşı karşıya gelecek.

8. turu yarın TSİ 17.30'da başlayacak turnuvada yarışan tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Chess-Results