Mobile menu

Barbera Açık Tamamlandı, FM Yurtseven Unvanın Kıyısından Döndü

barbera174 Temmuz 2017 tarihinden beri devam eden Barbera Açık Satranç Turnuvası bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Büyük bir heyecana sahne olan son tur mücadelelerinden ardından Hintli sporcu IM Sharma Himanshu şampiyon olmayı başardı. 6. turda IM olmayı başaran Serkan Soysal'ın ardından bir başka sporcumuz FM Melih Yurtseven de son tur adeta IM unvanın kenarından döndü.

Son turda 7 puan ile turnuvanın lideri konumunda olan IM Sharma Himanshu (2498) ile karşılaşan FM Melih Yurtseven maç boyu rakibine karşı baskılı oyunuyla üstünlüğü ele geçirse de avantajını sonuca yansıtamadı ve masadan beraberlik ile ayrılmak zorunda kaldı. Sporcumuz bu sonuç ile 2395 canlı ratinge ulaşarak adeta IM unvanı ile üçüncülüğün kıyısından döndü ve 6,5 puan ile turnuvayı 8. sırada tamamladı.

Turnuvada IM unvanına kavuşan ve zirve mücadelesini son tura kadar taşıyan sporcumuz IM Serkan Soysal ise son turda FM Llobera Gerard Ayats (2261) ile karşılaştı. Masadan beraberlik ile ayrılan sporcumuz turnuvayı tıpkı Melih gibi 6,5 puan ile tamamladı ve final sıralamasında kendine 5. sırada yer buldu. Turnuvada yarışan bir başka sporcumuz WFM Sıla Çağlar ise son turda WIM Echeverria Abigail Romero (2109) karşısında masadan galibiyet ile ayrılmayı başardı ve turnuvayı 4 puan ile tamamladı. Sporcumuz ayrıca bu sonuç ile turnuvadan +45,2 Elo kazancı ile ayrılmayı başardı.

Final Sıralaması

Haber: Mert Tırak