Mobile menu

MTS Logistics GM – IM Satranç Turnuvaları Serisi-6 ‘da Normlar Gelmeye Başladı!

77171-3İzmir Satranç Eğitim Merkezi (İSEM) tarafından MTS Logistics firması sponsorluğu ile düzenlenen MTS Logistics GM – IM Satranç Turnuvaları Serisi-6'da bugün oynanan dokuzuncu turun ardından turnuvada oynayan iki sporcumuz IM normu almayı kesinleştirdi.

İzmir'li genç sporcumuz FM Deniz Özen, dokuzuncu turdaki Gürcü rakibi GM Georgi Bagaturov karşısında beyaz taşlarla elde ettiği galibiyetin neticesinde 9'da 5½ puan, 2461 rating performans ve +27 ELO ile kariyerindeki ilk IM normunu almaya hak kazandı. FM Özen canlı ELO'da da 2378 puana ulaşarak 2400 barajına oldukça yaklaşmış oldu.

Turnuvamıza Özbekistan Federasyonundan katılan misafir sporcumuz Alihan Guseynov, dokuzuncu turdaki rakibi FM Cem Kaan Gökerkan ile berabere kalarak 9'da 5 puan, 2471 rating performans ve +28 ELO ile ilk IM normunu almaya hak kazandı.

Dokuzuncu turun ardından IM normlarını kesinleştiren sporcularımızı yürekten kutluyoruz.

Şimdi de turnuvada norm şansını devam ettiren iki sporcumuzun durumlarına göz atalım.

İzmir'li sporcumuz IM Mert Yılmazyerli, dokuzuncu turdaki rakibi Romen IM Irina Bulmaga'dan, siyahlarla harikulade bir maç çıkartarak, norm şansını sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu 1 puanı aldı. Son turda Rus GM Alexander Evdokimov'a karşı beyaz taşlarla oynayacak olan IM Yılmazyerli, maçı kazanması durumunda ilk GM normunu almaya hak kazanacak.

Turnuvada norm şansını sürdüren bir diğer oyuncumuz FM Cem Kaan Gökerkan, dokuzuncu turda Özbek Alihan Guseynov ile berabere kalarak norm umudunu son tura taşıdı. Son turda Kıbrıslı sporcumuz FM Hüseyin Can Ağdelen ile beyaz renkte oynayacak FM Gökerkan' ın IM normu elde edebilmek için kazanmaktan başka çaresi yok. İlk IM normunu Nisan 2016'da Karpos Open/Makedonya'da alan FM Gökerkan ikinci norma oldukça yakın.

Turnuvada norm kazanmış sporcularımızı tekrar yürekten kutluyor, norm şansını sürdüren ve mücadeleye devam eden diğer sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Canlı Yayın Linki: live11.tsf.org.tr 

ChessBase Linki: http://live.chessbase.com/watch/MTS-Logistics-2017

Follow Chess Linki: http://live.followchess.com/#!mts-logistics-gm-im-2017

Chess-Results Linki: http://www.chess-results.com/tnr291099.aspx?lan=8&art=4&wi=821

Haber: www.isemsatranc.com

Fotoğraflar: Melih Çiçek