Mobile menu

Paracin Açık’ta IM Ali Marandi ve GM Atalık Lider!

dsc 00892017 Paracin Açık Satranç Turnuvası 7-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında Sırbistan'ın Paracin kentinde düzenleniyor. 3 kategori üzerinden düzenlenen turnuvada 21 ülkeden toplam 309 sporcu boy gösteriyor. Ülkemiz adına ise 29 sporcumuz hamle yapıyor.

A kategorisinde ülkemiz adına GM Vahap Şanal, GM Suat Atalık, IM Cemil Can Ali Marandi, IM Umut Atakişi, FM Işık Can, FM Cankut Emiroğlu, CM Ahmet Utku Üzümcü, Enes Tanrıverdi, Özgün Şahin, Bülent Erşahin, Ali Bozbey, CM Ekin Barış Özenir, WFM Çağıl Irmak Arda, FM Mire Deniz Doğan, Emirhan Tarlabaşı, Egemen Gülden, CM Ege Karaahmetoğlu, Tarkan Küçümenler, WCM Sinem Çağla Gündoğan, WCM Ece Özbay, Eda Çelik ve WCM Bengü Sena Ayan mücadele ediyor. B kategorisinde ise Şevval Doğan, Sarven Çakmak, WCM Sude Hereklioğlu, Sezer Ceylan, WCM Defne Sade, Batuhan Duran ve Selen Ateş ülkemiz adına yarışıyorlar.

Turnuvada bu sabah oynanan maçların ardından 5 tur sona ererken IM Cemil Can Ali Marandi ve GM Suat Atalık 4,5 puan ile liderliği paylaşan sporcular arasına isimlerini yazdırmayı başardılar. 4,5 puan ile liderliği paylaşan diğer sporcular ise GM Borko Lajhajm ve IM Evgeny Zanan. GM Atalık 6. turda liderliği paylaşan bir başka sporcu IM Evgeny Zanan (2428) ile 1. masada karşı karşıya gelecek.

Bu yıl ABD'de 2500 ELO barajını geçerek GM unvanı için son bir norm bekleyen IM Ali Marandi turnuvaya 4 galibiyet ile başlayarak adeta rakiplerine gözdağı verdi. 4. turda turnuvanın seribaşı GM Branko Damljanovic (2544) ile karşılaşan sporcumuz rakibi karşısında güzel bir galibiyete imza atarak turnuvaya hızlı bir başlangıç yaptı. 5. turda ise 1. masada bir başka tam puanlı sporcu IM Evgeny Zanan (2428) karşısında siyah taşlar ile masadan beraberlik ile ayrılarak 5. tura 4,5 puan ile lider olarak giriyor. Sporcumuz 6. turda 2. masada GM Borko Lajthajm (2434) ile karşılaşacak.

6. turu bugün TSİ 17.30'da başlayacak turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Chess-Results