Mobile menu

MTS Logistics GM – IM Satranç Turnuvaları Serisi-6 ‘Da Heyecan Dorukta!

77171-3İzmir Satranç Eğitim Merkezi (İSEM) tarafından MTS Logistics firması sponsorluğu ile düzenlenen ve toplamda 10 tur oynanacak olan MTS Logistics GM – IM Satranç Turnuvaları Serisi-6 tüm heyecanıyla devam ediyor.

7. turun ardından GM ve IM norm ve unvanı almaya çalışan sporcularımızdan IM Mert Yılmazyerli 6. ve 7. tur maçlarını kazanarak ilk GM normunu almaya çok yakın. +11 ELO ve 2560 performans ile yoluna devam eden Mert, 9' da 7' lik ve 10' da 7,5' luk GM norm puanına çok yaklaştı. 8. turda FM Ege Köksal ve 9. turda Romen IM Irina Bulmaga ile oynayacak olan IM Yılmazyerli bu maçları kazanırsa GM normunu cebine koyacak. Bu maçlardan birisi beraberlikle sonuçlansa dahi son turda Rus GM Alexander Evdokimov' a karşı bir galibiyet ile yine GM normunu elde etmiş olacak.

FM Cem Kaan Gökerkan ise neredeyse IM normunu kazandı diyebiliriz. 6. ve 7. turlarda sırasıyla Karadağlı GM Milan Drasko ve Gürcü GM Georgi Bagaturov ile berabere kalan FM Gökerkan + 34 ELO ve 2498 performans ile kalan 3 maçından ilk ikisinde 1 puan toplamda 1,5 puan aldığı taktirde IM normunu kazanıyor.

FM Deniz Özen ise 7. turda IM Mert Yılmazyerli'ye kaybederek şansını biraz azaltsa da norm şansı devam ediyor. +13 ELO ve 2417 performans ile yoluna devam eden FM Özen kalan üç maçında 1,5 puan alırsa IM normunu cebine koyuyor. Kalan maçlarında GM Milan Drasko, GM Georgi Bagaturov ve IM Ufuk Sezen Arat ile oynayacak olan FM Deniz Özen'e ve diğer sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Canlı Yayın Linki: live11.tsf.org.tr 

ChessBase Linki: http://live.chessbase.com/watch/MTS-Logistics-2017

Follow Chess Linki: http://live.followchess.com/#!mts-logistics-gm-im-2017

Chess-Results Linki: http://www.chess-results.com/tnr291099.aspx?lan=8&art=4&wi=821

 

Haber: www.isemsatranc.com

Fotoğraflar: Melih Çiçek